dav

Savez nezavisnih socijaldemokrata, nakon mnogobrojnih tribina, došao je u Saničane da u razgovoru sa narodom kažemo kakva se politika vodi u Sarajevu u posljednje četiri godine, period kada su aktivnosti koje su u interesu Srpske blokirane, riječi su nosioca liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske, iz Izborne jedinice 1, Dražena Vrhovca.

– Sa nivoa Savjeta ministara prema Republici Srpskoj blokirano je oko 750 miliona maraka za niz projekata koji su trebali biti realizovani i kojim bi nastavili i ubrzali razvoj naše zemlje – dodao je Vrhovac.

Problematika Saničana, koja je dobro poznata javnosti, u vezi sa ribnjacima koji se nalaze na ovom području, pitanje je kojim želimo da se bavimo i da stanemo u kraj lošoj privatizaciji, rekao je kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice 1, Dragoslav Kabić. On je dodao da je Klub SNSD-a na lokalnoj skupštini pokretao inicijativu za rješenje ovih problema.

– S obzirom na to da su dugovanja preduzeća prema radnicima i državi velika, neophodno je da Vlada taj dug prenese u akcije kako bi to preduzeće prešlo u ruke Gradske uprave, jer smatramo da Ribnjak “Saničam” ima perspektivu kao što je to bilo u davnim vremenima – naglasio je Kabić.

Kandidat SNSD-a za NS RS iz Izborne jedinice 1. Slobodan Javor, rekao je da je u mjesnoj zajednici Saničani sve više ljudi koji prepoznaju ozbiljnu politiku ove stranke.

– Ovo je zdrava, kvalitetna i dugoročna politika. U narednom periodu želimo da posvetimo posebnu pažnju selima i mladim ljudima koji žive na selu. Svima onima koji se bave poljoprivredom, neophodno je dati određene subvencije i podsticaje kako bi proširili proizvodnju. Isto tako, smatramo da je neophodno obezbijediti siguran plasman proizvoda, naglasio je Javor.

Kozarski