????????????????????????????????????

Predsjednik Gradske organizacije DNS-a Prijedor Milenko Đaković je izjavio da je DNS ojačao na nivou cijele BiH i da u Prijedoru obilazi naselja i razgovara sa ljudima o svemu što će u budućnosti raditi i što smo radili.

” Večeras smo u Vrbicama i ovo je  jedno od izbjegličkih naselja gdje ima dosta stanovništva i gdje ima dosta poslova da se radi, dio je započet kao što se asfaltiranje puteva, dio rasvjete je postavljeno,ali ima  još dosta infrastrukture koja se mora riješiti”, izjavio je Đaković novinarima uoči večerašnje tribine u Vrbicama.

On je dodao da se prvo mora  razriješiti pitanje rijeke  Miloševice, da je tender je već objavljen i  da se vrlo brzo očekuje  početak i tih poslova.

”Počeli smo rad na kanalizaciji u Orlovači, Čirkin Polju i industrijskoj zoni Svale koju smo morali riješiti prije početka rada na rijeci Miloševici jer ljudi nemaju septičke jame i nastali bi veliki problemi sa otpadnim vodama, a ovo su izuzetno lijepa naselja i kada se riješe još neki problemi infrastrukture ovdje će biti  vrlo lijepo  živjeti”, istakao je Đaković.

Nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici  jedan Duško Ivić je izjavio da su Vrbice novo naselje gdje žive stanovnici izbjegli iz Federacije BiH, kao posljedice rata i DNS je, preko lokalne vlasti, ovdje dosta toga uradio i ima još dosta toga da se radi

”Ovdje ima dosta djece i potrebno je svu infrastrukturu završiti da bi ovo naselje izgledalo kako treba jer je ono napravljeno na terenu gdje su se tokovi rijeke izljevale Gomjenica i Miloševica.Dosta se uradilo, imamo još dosta toga da uradimo i nadamo se da će mještani podržati DNS da nastavimo tamo gdje smo stali”, naglasio je Ivić.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan Mirko Sovilj je izjavio da je DNS stranka koja je najbliža svom narodu i da  upravo zbog toga vodi računa i brine o tome  kako živi naš narod, kao žive Srbi ne samo u Republici Srpskoj, nego i u Federaciji BiH.

”Neshvatljivo da je  poslije  toliko vremena od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma u Federaciji BiH imamo situaciju da  u najmanje  tri kantona  institucionalno srpski narod nije priznat kao konstitutivan narod, nije priznat srpski jezik, nije priznato  pismo ćirilica”, izjavio je Sovilj.

On je dodao da se postavlja pitanje kako toliko visokih predstavnika nisu stavili tu temu kao prioritet.

”Postavlja  se ozbiljno pitanje kako se to Ustavni sud u BiH oglasio nenadležnim, a itekako je revnosno donosio odluke kada je u pitanju himna Republike Srpske, njen grb i sva ona  pitanja gdje su mogli ili su nastojali da umanje sveukupni integritet Republike Srpske”, rekao je Sovilj.

On je dodao da će DNS preduzeti sve ono što bude moguće da postavi ta pitanja i da te teme stavlja  na dnevni red Narodne skupštine i da nađe sagovornika u Federaciji BiH .

”One koji ne pristaju da o tome govore i donose pozitivne odluke, nastojaćemo da ih dovedemo u situaciju da o tome moraju donositi važne odluke i da se srpski narod mora dovesti u ravnopravan položaj”, rekao je Sovilj.

Na  večerašnjem predizbornom skupu u Vrbicama predstavile su se i Slađana Radaković i Dijana Šobot,  kandidati DNS-a za Narodnu skupštini RS iz Izborne jedinice jedan.

DNS