Novu grijnu sezonu u prijedorskoj Toplani dočekuju spremno. Ona bi prema planu trebalo da počne 15. oktobra, ali ukoliko temperature narednih dana budu niske, može se početi i prije ovog datuma, kaže v.d. direktor ovog preduzeća Zoran Kenežević.

– Postoji obaveza pripravnosti od 1. do 15. oktobra. Ukoliko u tom periodu tri dana uzastopno u 21.00 čas postoji temperatura ispod 12 stepeni Celzijusovih i tada postoji obaveza zagrijavanja stanova – rekao je Knežević, koji je dodao da će Toplana u narednim danima pratiti vremenske prilike i uskladu sa njima će postupati.

S tehničke strane takođe nema prepreka da se krene sa grijanjem. Završen je remont obje kotiovnice i topiovodne mreže. Što se tiče drvne sječke skladišta su puna, tako da građani mogu očekivati da će sezona proći bez ikakvih zastoja. Knežević je napomenuo da se flnalizuje izmirenje obaveza koje Toplana ima prema dobavljačima.

– Krajem prošle grljne sezone, mi smo najavili potrebu refinansiranja u Toplani, koje se i dešava u ovom mjesecu. Tako da bi krajem mjeseca trebalo da se izmire sve obeveze prema dobavljačima – kaže Knežević. Pozitivnih pomaka ima i u naplati, napominju u Toplani, s tim da dug potrošača iznosi sedam miliona KM. Iz ovog preduzeća uputili su apel korisnicima grijanja da na vrijeme izmiruju svoje obaveze.

Z.J./Kozarski