Predsjednik Gradske organizacije DNS-a Prijedor Milenko Đaković  izjavio da  je da DNS vodio tradicionalnu, odgovornu i argumentovanu kampanju, da se nije  bavio drugim strankama , a  govorio je o tome kakva je njegova politika, čime se namjerava baviti u narednom vremenu, šta je radio u prethodnom vremenu.

” Zbog porasta stranke u cijeloj Republici Srpskoj i izuzetno posjećenih tribina širom Republike Srpske i u gradu Prijedoru, DNS s pravom očekuje značajan porast glasova , učvršćivanje u centru političkoj zbivanja i u Republici Srpskoj i BiH tako da možemo očekivati da nastavimo svoju politiku koja se saborna, koja pomiruje ,a ne zavađa i to je politika koja gradi Republiku Srpsku, gradi opštine u kojima DNS ima svoj uticaj, a sigurni smo ako dobijemo premijera Vlade Republike Srpske da ćemo Republiku Srpsku ravnomjerno graditi”, rekao je Đaković novinarima uoči večerašnje tribine u Rasavcima.

Nosilac liste DNS-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici  jedan Dragutin Rodić je izjavio da su Rasavci uvijek davali ogromnu podršku DNS-u i da  je DNS to znao cijeniti i da su Rasavci uvijek  bili jedan od prioriteta lokalne politike.

” I večeras ćemo, obzirom da se radi o opštim izborima, poslati poruke da je fokus naše politike dalje jačanje Republike Srpske, ekonomija i zapošljavanje kao primarni cilj, ali da bi to sve mogli ostvariti moramo imati stabilnu političku, bezbjednosnu situaciju jer strani i domaći investitori, prije svega,  vode računa o tome”, naglasio je Rodić.

On je dodao da će fokus politike DNS-a  biti da , ukoliko dobije dovoljno glasova za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH , pokuša da  se ono što je  rađeno  14 godina u Prijedoru proširi na čitavu Republike Srpske.

” To znači da bi se odgovorno ponašalo prema svim resursima jer osnova politike mora biti realni sektor, proširivanje proizvodnje, a na bazi svega toga bi radili nadgradnju, gdje mislim na pobošljanje materijalnog položaja  penzionera, boraca , invalida i socijalno ugroženih kategorija”, istakao je Rodić.

Nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici  jedan Duško Ivić je izjavio da iz Rasavaca DNS šalje poruku da će odgovorno voditi Republiku Srpsku po mjeri građana, a ne pojedinaca.

” To znači da ćemo se  odgovorno  ponašati prema našim prirodnim dobrima, resursima, razvoju privrede i poljoprivrede svemu onome što je potrebno  da bi Republika Srpska bila stabilna u ekonomskom smislu, a u političkom da pokušamo da pomirimo ove podijeljene partije i da napravimo jedan politički mir u Republici Srpskoj”, izjavio je Ivić.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan Dijana Šobot izjavila je da DNS ne može da prihvati činjenicu smanjenja uloge i značaja znanja kao jednog od preduslova razvoja Republike Srpske.

”Mi ćemo insistirani da ,kako osnovno tako i srednje obrazovanje, treba da bude obavezno, a insistiraćemo i na opremanju i jačanju naših obrazovnih ustanova i na usaglašavanju srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja sa potrebama tržišta rada, kako bi kadrovi koje mi obrazujemo bili korisni privredi našeg grada, ali i privredi Republike Srpske”, kazala je Šobot.

Ona je dodala da će se insistirati i na porastu broja djece u predškolskom obrazovanju i posebno u ruralnim područjima i manjim mjestima i na sufinansiranju troškova  za djecu iz ugroženih kategorija.

” Isto tako insistiraćemo na jačanju uslova i kriterijuma i dozvola za otvaranje visokoškolskih ustanova i programskih studija i na smanjenju hiper produkcije nekvalitetnih kadrova”, naglasila je Šobot.

Na  večerašnjem predizbornom skupu u Rasavcima predstavili su se i ostali kandidati DNS-a sa obje kandidatske liste za predstojeće opšte izbore.

Slađana Radaković, kandidat za poslanika u NS RS večeras je istakla da uz podršku DNS-a, može mnogo toga da se uradi. „Moramo se boriti da ovu zemlju učinimo boljom i privlačnijom. Akcenat stavljam na mlade koji su naša budućnost. DNS nikada nikoga nije iznevjerio. DNS je narodna stranka i ja želim da budem vaša žena iz naroda“ rekla je Radakovićeva i pozvala stanovnike ovog prijedorskog naselja da podrže kandidate DNS-a na oktobarskim izborima.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan Mirko Sovilj je izjavio da politika DNS kao svoj osnovni cilj ima da i kao bogata država moramo obezbijediti da nemamo siromašno društvo.

”To je naš  osnovni zadatak i to ćemo ostvariti na način da se krajnje odgovorno ponašamo prema prirodnim resursima.Dakle, smatramo da prirodni resursi , prije svega, moraju biti u funciji razvoja cijele Republike Srpske i moraju biti na dobrobit svih građana Republike Srpske, dakle da svi osjete taj dobrobit”, rekao je Sovilj.

DNS