Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što je policija Srpske otkrila počinioca koji je ispalio zolju u Banjaluci i naglasila da veoma žali što je politička mržnja posijana širom Republike da je čak dovela do toga da se ispaljuju zolje.

“Zadovoljna sam što se došlo do počinioca s obzirom da se desila strašna stvar i činjenica je da je na jedan poseban i opasan način, ispaljivanjem zolje, bila ugrožena bezbjednost građana. Veoma žalim što smo imali priliku da vidimo što je politička mržnja posijana širom Republike Srpske da je čak dovela do toga da se ispaljuju zolje”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je izjavila novinarima u Brčkom da to spada u teroristički napad i da tu nema nikakve dileme.

“I onda dolazite do jednog licemjerja da vam opozicionari, iz čijih redova dolaze ljudi koji ispaljaju zolju, pričaju sve vrijeme kako je ugrožena bezbjednost i kako MUP ne može da ovlada tom situacijom. Evo MUP Srpske je ovladao tom situacijom, kao što je ovladao i brojnim drugim. Za nas je prevashodno važno da MUP radi svoj posao, da vodi računa o bezbjednosti, da štiti građane, institucije i imovinu svih nas u našoj Republici Srpskoj”, istakla je premijer Srpske.

Ona je naglasila da je sigurna da su mnoge stvari u Republici Srpskoj isprodukovane namjerno i da su mnoge kuhinje radile na tome da se destabilizuje situacija.

Nažalost, rekla je premijer Srpske, te kuhinje su imale i domaće saučenike a sve sa ciljem da se unese nemir i nered u Republici da bi onda mogli da komentarišu kako je situacija loša.

“S toga mislim da je veoma važno da se Republika Srpski oslobodi političke mržnje i da svi oni koji su spremni da čine takve strašne stvari i ugrožavaju bezbjednost budu sankcionisani na adekvatan način kako to zakon predviđa”, poručila je Cvijanovićeva.

SRNA/RTRS