Beživotno tijelo srpskog državljanina Marka Kahrimana (40) otkriveno je u Dominikanskoj Republici. Njega je u apartmanu u ljetovalištu Puerto Plata, sa ustrelnom ranom na glavi, pronašla sobarica u subotu ujutru.

Tamošnji mediji izvijestili su da je Kahriman likvidiran  jednim hicem. Za sada se nagađa šta bi mogao da bude motiv ovog zločina.

“Taj dio grada poznat je po krađama i bordelima”, navodi izvor “Novosti”.

“Tamošnja policija sada istražuje da li je Marko ubijen prilikom pljačke ili je riječ o mafijaškom ubistvu. Ukoliko je riječ o kriminalnom sukobu, izvjesno je da su se on i ubica poznavali. Poslije zločina ubica je zaključao vrata apartmana”, navodi izvor.

Policija je poskidala snimke sa nadzornih kamera iz ovog, kako mediji nazivaju, rezidencijalnog kluba, kako bi došla do počinioca. Kahriman je zvanično prijavljen da živi u Novom Beogradu. Naša policija ima vrlo malo saznanja o njemu. Bavio se, navodno, sitnim razbojništvima, a hapšen je i zbog posjedovanja narkotika. Za njim je raspisana i potraga zbog neodazivanja na sudske pozive.

Očekuju se nove informacije o Kahrimanu, koje treba da stignu preko Interpola, kao i potvrda identiteta. Kod njega je pronađen srpski pasoš, ali je procedura takva da Srbija i zvanično mora da potvrdi da je riječ o njemu. Na taj način će biti izbegnuta mogućnost da je neko možda ukrao i koristio srpski pasoš na ime Marko Kahriman.

MARŠRUTE NARKOTIKA

Veliki broj Srba iz kriminalnog miljea nalazi se u Latinskoj Americi, gdje se uglavnom bave švercom narkotika ka Evropi. U nekoliko navrata policija je zaplijenila značajne količine droge koja je prekookeanskim rutama uglavnom iskrcavana u Španiji. Takođe, jedan broj naših državljana, čije su glave “ucijenjene”, u zemljama Latinske Amerike je našao utočište.

Novosti.rs