Vodeći čovjek predsjedničke kampanje Donalda Trampa Kori Levandovski gostovao je na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci gdje je održao predavanje o temi “Aktuelna politička situacija u Sjedinjenim Američkim Državama i njen uticaj na Evropu”.

Tom prilikom rekao je da je uticaj takozvane duboke države moguće umanjiti i time unaprijediti srpsko-američke odnose na način, na koji to čini predsjednica Vlade Republike Srpske.

Ključni čovjek Trampove pobjedničke kampanje Kori Levandovski je rekao da brojni mediji i u Americi i drugim državama u kojima je boravio takozvanim lažnim vijestima pokušavaju da ponište efekte dobrih rezultata vlasti koje im se ne dopadaju.

“Vi imate ekonomski napredak, ali mediji lažnim vijestima to osporavaju”, smatra Levandovski.

Kao klasičan primjer lažne vijesti, Levandovski je istakao tekstove u kojima je optužen da je albanski lobista. Kao lažne naveo je i vijesti o navodnom uplitanju Rusije u američke izbore. Sve je, po mišljenju Levandovskog, plod netrpeljivosti pojedinih medija i takozvane duboke države, tojest stare administracije prema Trampu. Levanovski je uvjeren da se protiv tog aparata i za unapređenje srpsko-američkih odnosa nabolje boriti na način na koji to čini predsjednica Vlade Republike Srpske.

“Vi imate premijerku koja je tamo direktno razgovarala u Vašingtonu”, dodao Levandovski.

Predsjednica Vlade Republike Srpske je, odgovarajući na pitanja studenata rekla da je i sama bila meta lažnih vijesti i navela primjer kad se u Americi sastala sa brojnim uticajnim političarima

“Iako sam imala velika osporavanja, u SAD sam razgovarala sa bitnim ljudima”, naglasila je Cvijanovićeva.

Levandovski i Cvijanovićeva su saglasni da je potrebno popraviti odnose sa Amerikom i da je članovima nove amdinistracije potrebno direktno predočiti istinu o ovdašnjoj situaciji

“Dosad su ste informacije bile lažne, skupo plaćene, treba ih promijeniti”, istakla je premijerka Cvijanović.

Levandovski je u Banjaluci boravio na poziv Fakulteta političkih nauka.

Kori Levandovski i Željka Cvijanović (Foto: RTRS)

Kori Levandovski i Željka Cvijanović (Foto: RTRS)
Publika na gostovanju Levandovskog

Publika na gostovanju Levandovskog
Željka Cvijanović i Kori Levandovski (Foto: RTRS)

Željka Cvijanović i Kori Levandovski (Foto: RTRS)
RTRS