Policija je identifikovala napadače koji su sa tri automobila oštetili kuću folk zvezde Svetlane Cece Ražnatović, dok se ona u njoj nalazila sa porodicom. Jedan od njih je navijač Nemanja Arsenović Arsi, nezvanično saznaje “Blic”.

Naime, osumnjičeni su u dva automobila “mini kuper” i jednim karavanom iz za sada neutvrđenh razloga pokušale su da upadnu u kuću porodice Ražnatović u Ulici Ljutice Bogdana u Beogradu.

Policija je odmah izašla na lice mesta i obavila uviđaj, pevačica je dala izjavu, a preuzeti su i snimci video nadzora sa kuće Ražnatovića, čijim pregledom je identifikovan i Nemanja Arsenović Arsa (32).

Na jednom od snimaka koji je “Blic” ekskluzivno objavio na svom portalu, jasno se vidi kako se napad na Cecin posed odigrao.

Kuća Svetlane Ražnatović nakon napadaFOTO: LJ.TOZEV / RAS SRBIJA
Kuća Svetlane Ražnatović nakon napada

Inače, Arsenović je u žižu javnosti dospeo u januaru prošle godine, kada je Nikola Vavić, brat vođe Partizanove navijačke grupe “Alkatraz” Aleksandra Vavića upucan ispred poznatog prestoničkog kluba na Terazijama. Podsetimo, Vavić je u pomenutom klubu bio sa Milošem Nikolićem (27), koji je takođe povređen u pucnjavi koja se dogodila ispred ulaza u objekat. Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju, iste noći, ubrzo nakon pucnjave, uhapšeni su Arsenović i Lazar Vukićević (26). Sukob Nikolića i Vavića, s jedne, i Vukićevića i Arsenovića, s druge strane, započet je još u klubu.

Prema saznanjima iz istrage, Vavić i njegov prijatelj provocirali su dvojicu mladića, pa je i u samom klubu došlo do guranja, ali ne i pucnjave.

Revoltirani, Arsenović i Vukićević sačekali su Vavića i Nikolića nakon zatvaranja kluba da izađu van i zatim su pucali pred očevicima.

Arsenović osuđen zbog teškog ubistva

Arsenović je i više nego poznat MUP-u, tužilaštvima i sudovima. Krivični dosije otvoren mu je još sa 14 godina. Od te 2000. do 2006. godine – dakle za nepunih šest godina – Arsenoviću je pisano čak 14 krivičnih prijava, mahom zbog nasilničkog ponašanja, ali i napada na službeno lice.

Te 2006. godine dobio je, međutim, prijavu za najteži zločin – teško ubistvo.

Arsenoviću je, naime, suđeno zbog ubistva Dejana Divića (30) i ranjavanje njegovog brata Nebojše (40) 14. decembra 2006. godine u blizini stadiona “Marakana”.

On je prvostepenom presudom osuđen na deset godina zatvora, dok su njegovi pajtosi Ilija Vilotić (35), Branimir Matić (34) i Aleksandar Miljić dobili po takođe 10, odnosno 11 i sedam godina zatvora.

Presudom Apelacionog suda, izrečenom u aprilu 2013. godine, kazne su im delimično smanjene, pa je Arsenović umesto 10 dobio sedam godina zatvora.

Međutim, prema nezvaničnim informacijama, ova presuda mu je ukinuta, jer mu je suđeno dok je bio u bekstvu. Na ponovljenom suđenju, Arsenović je oslobođen krivice.

Inače, do ubistva je, prema optužnici, došlo kada su Arsenović, Vilotić i Matić nagovorili Miljića da pozove braću Divić od kojih je kupovao drogu i da ugovori sastanak sa njima. Kada su braća stigla, Matić je prišao njihovoj “škodi” i iz automatskog pištolja s prigušivačem ispalio 11 hitaca. Motiv ubistva bio je sukob oko beogradskog tržišta narkotika. Arsenović osuđivan je i za trgovinu narkoticima. Presuda na 10 meseci zatvora bila je epilog hapšenja iz 2005. kada je Arsa pao sa Draženom Dragašem Lurčom, jednim od vođa Zvezdine navijačke grupe dok su dilovali marihuanu u dvorištu jedne osnovne škole na Vračaru. Osim toga, Arsenović je hapšen i sa Ivanom Bogdanovim, takođe vođom izvesne Zvezdine navijačke grupe, zbog nasilja na fudbalskim utakmicama. Za to delo, međutim, nije osuđen.

Blic.rs