Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice tri Zorica Kuzmanović Vasilić poručila je da će građani 7. oktobra birati između onih koji nastupaju pod zastavom Srpske i onih koji mašu tuđim zastavama.

Ona je uvjerena u trijumf kandidata koalicije SNSD-DNS-SP za pojedinačne funkcije i veliku pobjedu liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske i parlament BiH.

“Mi koji nastupamo pod zastavom Srpske odlučni smo da jačamo Republiku Srpsku i radimo na vraćanju nadležnosti koje su pravnim nasiljem visokih predstavnika i podaničkom politikom drugog političkog bloka prenesene na nivo BiH. Oni drugi, pod nekim drugim zastavama, rade prema instrukcijama koje dobijaju u pojedinim ambasadama i opredijenjeni su da jačaju BiH”, rekla je Kuzmanovićeva sinoć na predizbornom skupu u Јošavci kod Čelinca.

Ona je naglasila da Srbi ne smiju dozvoliti da Republiku Srpsku u Predsjedništvu BiH zastupa neko ko nema podršku rukovodstva Srbije i Rusije, niti da mjesto predsjednika Republike pripadne nekome ko je izbjegavao da učestvuje u njenom stvaranju i odbrani.

“Podrška koju imaju kandidati SNSD-a za pojedinačne funkcije garantuje političku i ekonomsku stabilnost prostoru na kome živi srpski narod”, ocijenila je Kuzmanovićeva.

Prema njenim riječima, SNSD nema koga da se plaši u Izbornoj jedinici tri.

“Zar SNSD-u konkurencija može biti SDS, stranka koja se jedva nazire u banjalučkom gradskom parlamentu, gdje ima samo jednog odbornika?”, upitala je Kuzmanovićeva.

Ona tvrdi da “Krajina nije zaboravila kakav je tretman imala u Republici Srpskoj za vrijeme vladavine SDS-a i PDP-a”.

“SDS nikada nije bio krajiška stranka i uvijek su ga vodili ljudi koji imaju određene animozitetete prema Banjaluci i Krajini”, smatra Kuzmanovićeva.

SRNA/RTRS