Predsjednik Gradske organizacije DNS-a Prijedor Milenko Đaković je izjavio da su Gornji Orlovci stari prijatelji DNS-a.

”Mi ovdje dolazimo među prijatelje i mi smo u saradnji za mještanima uradili jako puno poslova, kao što smo uredili ovaj dom gdje se održavaju mnoge manifestacije, urađena  je potpuno nova područna škola i jako puno asfaltnih puteva”, izjavio je Đaković novinarima uoči večerašnje tribine u Gornjim Orlovcima.

On je dodao da se DNS svoja obećanja ispunjava i to traje dugo vremena i da zato DNS očekuje veliku podršku u ovoj mjesnoj zajednici.

Dragutin Rodić, nosilac liste kandidata za Predstavnički dom PS BiH večeras je izjavio da se politika DNS gradi 18 godina, gradi se sistemska politika, koja sada punim kapacitetom ide naprijed.

„Politika DNS-a se ogleda kroz tri stuba, prva politika je odnos prema lokalnoj zajednici, drugi stub jeste politika Republike Srpske, i treći stub jeste politika na nivou BiH“, rekao je Rodić.

Nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici  jedan Duško Ivić je istakao da će mješanima Gornjih Orlovaca poručiti da je ovo istorijska prilika za DNS naročito ove regije.

”Očekujemo da nas građani podrže da formiramo odgovornu Vladu i da prestanu ove političke svađe koje su u Republici Srpskoj trenutno na sceni i  da DNS kao stranka pomirenja poslije ovih izvora povede Republiku Srpsku u mirne političke vode”, naglasio je Ivić.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan Dijana Šobot je izjavila  da se nada da će podrška koju građani i u ovoj mejsnoj zajednici pružaju DNS-u biti takva i na predstojećim izborima.

”DNS je za Gornje Orlovce učinio mnogo te da ukoliko dobijemo podršku nastojaćemo da i da razvijamo i Republiku Srpsku, ali i Orlovce i sve druge mjesne zajednice na području našeg grada”, izjavila je Šobot.

Na predizbornoj tribini u Gornjim Orlovcima predstavila se i Slađana Radaković, kandidat DNS-a za Narodnu skupštinu RS.

”Naš pogled mora da bude usmjeren prema budućnosti i da budemo spremni da odgovorno dočekamo izazove koji nas očekuju. Imamo resurse, imamo vrijedne i poštene ljude, malo nam nedostaje snage da nastavimo viziju DNS-a, koji ima ideje i zna kako. Ja vjerujem da svi zajedno možemo da utičemo na stabilnost i prosperitet naše Republike Srpske i njeno očuvanje“, rekla je Radakovićeva.

DNS