U istraživanju javnog mnjenja koje je rađeno od 28.09. – 02.10. 2018. godine, rezultati pokazuju da se na području Izborne jedinice 2 (Gradiška,Laktaši, Srbac i Prnjavor) očekuje značajan rast SNSD-a. Po anketi je, navode, realno 4 direktna mandata.

“Osim SDS-a koji ima najveći pad, rejting DNS-a je u značajnijem padu, a manji broj glasova takođe mogu očekivati i PDP, SP, kao i NDP”, navodi se u istraživanjima koje je sprovela agencija “Plus medija” iz Banjaluke na uzorku od oko 6.800 ispitanika na teritoriji RS.

Nije realno. navodi se u rezultatima, da Ujedinjena Srpska ima direktan mandat.

Agencija u istraživanjima navodi, da je Izborna jedinica 2 za SNSD najbolja izborna jedinica, te da SNSD može da osvoji oko 50 odsto glasova.

Thumbnail

Srpski član u Predsjedništvu BiH

U Izbornoj jedinici 2 je zabilježena ogromna razlika između Milorada Dodika, kandidata koalicije SNSD-DNS-SP (52%) i Mladena Ivanića, kandidata SzP-a (28%). Može se očekivati da samo u ovoj regiji bude razlika preko 10.000 glasova.

Predsjednik Republike Srpske

Razlika je prisutna i u  podršci za  Željku Cvijanović i Vukotu Govedaricu, kandidate za predsjednika RS.

Željka Cvijanović ima podršku 50 odstoanketiranih,a Vukota Govedarica 25 odsto anketiranih, neko treći 15 odsto, a neodlučnih je, prema istraživanju,  10 odsto (mnogi su odbili da budu anketirani i nisu uključeni…). Razlika ne može biti ispod 7 hiljada glasova (realno oko 10.000), navodi se u istraživanjima koje je sprovela agencija “Plus medija” iz Banjaluke na uzorku od oko 6.800 ispitanika na teritoriji RS.

ATV