Predstava „Sabirni centar“ autora Dušana Kovačevića, u režiji Marka Misirače, nastala u koprodukciji NPRS i Pozorišta Prijedor, u drugoj oktobarskoj sedmici će igrati tri puta za publiku u Prijedoru, Kragujevcu i Beogradu.

Gostovanje u Prijedoru je predviđeno u srijedu 10. oktobra, a u Kragujevcu ansambl predstave „Sabirni centar“ u subotu 13. oktobra će nastupiti na XIII Međunarodnom pozorišnom festivalu „JoakimInterFest“ 2018. koji se održava od 9. do 15. oktobra u Knjaževsko-srpskom teatru.

U nedjelju 14. oktobra „Sabirni centar“ će se predstaviti publici u Beogradskom dramskom pozorištu, na sceni „Rade Marković“ sa početkom u 20 časova.

– Tekst Dušana Kovačevića nastao je početkom osamdesetih godina prošlog vijeka. U našoj verziji smo ga adaptirali, locirali na ove prostore i smjestili u jedan drugi vremenski kontekst. Mislim da može da bude jako zanimljivo svima koji ga do sada nisu gledali. Publika ima predznanje zbog filma, a i ovaj komad je mnogo puta postavljan u bivšoj Jugoslaviji, ali ova predstava funkcioniše na više nivoa: i kao društveno-politička groteska i kao intimna porodična drama – rekao je režiser Marko Misirača o svom komadu.

Predstava “Sabirni centar, osvojila je  nagrade za Najbolju predstavu, najbolju dramaturgiju i najbolji kostimografiju na Festivalu 37. Pozorišne/kazališne igre BiH Jajce 2018“ koji je održan od 1. do 9. jula.

Srpskainfo