Fudbaleri Rudar Prijedora eliminisani su iz daljeg takmičenja Kupa Bosne i Hercegovine slabijim izvođenjem jedanaesteraca juče na Gradskom stadionu u Prijedoru. Bolji nakon udaraca sa bele tačke bio je federalni drugoligaš Klis iz Butorović polja kod Konjica, pošto je posle 90 odigranih minuta rezultat bio nerešen – 2:2.

Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca: 200. Sudija: Danijel Bojo (Kiseljak) 7. Strelci: Pekija u 54. i Kovačević u 56. minutu za Rudar Prijedor, a Šimunović u 41. i 79. minutu za Klis. Strelci iz penala: Davidović i Kovačević za Rudar Prijedor, a Kozić, Hakalović, Letuka za Klis. Žuti kartoni: Davidović, Živanić (Rudar Prijedor), Ramić, Kozić (Klis).

RUDAR PRIJEDOR: Petrović, Kukavica, Kovačević, Davidović 6, Gavranović, Pekija, D. Marmat (od 46. Mrkić), Dragić (od 46. Lezić), Crnomarković, Mikić (od 73. Živanić -), Ramić.

KLIS: Ramić, Ćosić, Šehić, Bitevija (od 87. Alić -), Vila, Šimunović, Bajrić (od 70. Hakalović -), Kozić, Habibija (od 75. Letuka -), Husrep, Makan.

Igrač utakmice: Bern Šimunović (Klis).

Fudbaleri Rudar Prijedora eliminisani su iz daljeg takmičenja Kupa Bosne i Hercegovine slabijim izvođenjem jedanaesteraca juče na Gradskom stadionu u Prijedoru. Bolji nakon udaraca sa bijele tačke bio je federalni drugoligaš Klis iz Butorović polja kod Konjica, pošto je posle 90 odigranih minuta rezultat bio nerešen – 2:2.

Prvo poluvreme dobili su gosti rezultatom 1:0 pogotkom, u finišu prvog dijela, Berna Šimunovića, da bi puleni trenera Nedžada Žerića za tri minuta preokrenuli rezultat u svoju korist golovima Nemanje Pekije u 54. i Mile Kovačevića u 56. minutu. Kada se očekivalo da će prvoligaš Republike Srpske rutinski privesti utakmicu kraju i izboriti plasman u četvrtfinale, najbolji pojedinac susreta Šiumović u 79. minutu postigao je drugi gol za goste i izborio jedanaesterce.

Za domaćine promašili su Crnomarković, Gavranović i Lezić, a za goste Alić, Husrep.

prijedor24h