U istraživanju javnog mnjenja koje je rađeno od 28.09. – 02.10. 2018. godine, rezultati pokazuju da se na području Izborne jedinice 3 (Banjaluka, Petrovac, Čelinac, Istočni Drvar, Ribnik, Mrkonjić Grad, Jezero, Kneževo,Kotor Varoš, Šipovo i Kupres), prema istraživanju koje je sprovela agencija “Plus medija” iz Banjaluke na uzorku od oko 6.800 ispitanika na teritoriji RS, SNSD može da dobije više glasova nego prije 4 godine.

Kako navode, uprkos tome vrlo teško može da dođe do još jednog direktog mandata.

Po anketi dosta napreduje PDP, a rast ima i SP, kao i DNS, ali nemoguće je da ijedna od ovih partija može do drugog mandata, ako bi cenzus prešli Ujedinjena Srpska i NDP.

Pad rejtinga ima i NDP, a Ujedinjena Srpska ne može da se poredi sa 2014. godinom, navopdi se u rezultatima istraživanja koje je u posjedu ATV-a.

Navodi se da je ovo  za SNSD najvažnija izborna jedinica, te da ta stranka ima između 35-40 odsto podrške anketiranih.To je, navode, oko 55 hiljada glasova.

Thumbnail

Srpski član u Predsjedništvu BiH

U ovoj regiji je zabilježena razlika između Milorada Dodika, kandidata koalicije SNSD-DNS-SP (44 odsto) i Mladena Ivanića, kandidata SzP-a (31 odsto). Neodlučnih je, prema istraživanju, oko 20 odsto anketiranih.

Može se, navodi se u istraživanju, očekivati da samo u ovoj regiji bude razlika oko 15 hiljada glasova.

Predsjednik Republike Srpske

Razlika je prisutna i u podršci za Željku Cvijanović i Vukotu Govedaricu, kandidate za predsjednika RS.
Željka Cvijanović,kandidat koalicije SNSD-DNS-SP prema rezultatima istraživanja, ima podršku 37 odsto anketiranih građana, Vukota Govedarica, Kandidat SzP-a 29 odsto, neko treći podršku 14 odsto anketiranih, a neodlučnih je, prema istraživanju, 20 odsto anketiranih. Razlika ne može biti ispod 10 hiljada glasova (realno oko 13.000).

U centru Banjaluke, navodi se u rezultatima istraživanja koje je sprovela agencija “Plus medija” iz Banjaluke na uzorku od oko 6.800 ispitanika na teritoriji RS, razlika je manja nego u Izbornoj jedninici pa je tako Milorad Dodik dobio podršku 42 odsto anketiranih, Mladen Ivanić 35 odsto. Kada je u pitanju podrška Željki Cvijanović u centru Banjaluke, prema anketi, podršku je dalo 34 osto građana, a Vukoti Govedaric 31 odsto anketiranih.

ATV