Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske isplatio je u ovom mjesecu dvostruki iznos dječijeg dodatka za sve korisnike u Srpskoj, saopšteno je iz Fonda.

Za 18.877 djece ili 13.080 korisnika-roditelja isplaćeno je dodatnih 1.085.000 KM, a ukupno 2.170.000 KM.

“Na ovaj korak odlučili smo se kada su se stvorili finansijski i poslovni rezultati koji su pokazali stabilnost i dobro funkcionisanje Fonda, što je omogućilo da se stvore dodatna sredstva koja smo odmah usmjerili ka našim korisnicima”, izjavio je direktor Fonda Nedeljko Јović.

Јović je istakao da je odluka realizovana, zahvaljujući inicijativi i podršci Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva.

“Zahvalni smo predsjednici Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović koja je pokazala izrazito razumijevanje i empatiju prema korisnicima sistema dječije zaštite što se pokazalo, ne samo ovom odlukom, nego i generalnu podršku svim aktivnostima Fonda”, rekao je Јović.

On je podsjetio i na uvođenje prava na materinski dodatak za nezaposlene porodilje u iznosu od 405 KM mjesečno, što je pronatalitetna mjera kojom se ne mogu pohvaliti ni mnogo razvijenije države.

Јović je dodao da Fond za dječiju zaštitu redovno izvršava svoje obaveze i da je uvjeren da će se, uz pordšku Vlade Republike Srpske, tako nastaviti i u budućnosti.

SRNA/RTRS