U Banjaluci na Trgu Krajine za 18.00 časova zakazan je skup Pravda za Davida. Svoju centralnu tribinu SzP prije nekoliko dana je otkazao, a ubrzo su opozicione stranke pozvale svoje članstvo da podrže okupljanje na Trgu Krajine.

Među prvima se oglasio kandidat SDS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Branko Blanuša, koji se nekoliko puta već obraćao na Trgu Krajine sugrađanima, pozivajući ih na podršku grupi Pravda za Davida.

Narodni demokratski pokret juče je, kako Srna saznaje, organizovao članstvo za prisustvo grupi Pravda za Davida.

Naime, Gradski odbor NDP-a Banjaluka poslao je interno obavještenje svojim aktivistima da organizuju dolazak što većeg broja pristalica na skup ove grupe.

Thumbnail

“Završni skup na Kastelu koji je planiran zajedno sa Savezom za pobjedu 5. oktobra je otkazan. U 18 časova 5. oktobra podržaćemo skup Pravda za Davida. Bitno je da se organizujemo u što većem broju. Napomena – bez ikakvih stranačkih obilježja, navedeno je u dopisu upućenom aktivistima iz Sekretarijata Gradskog odbora NDP-a, koji je u posjedu Srne.

Lideri SzP-a saopštili su takođe da su odlučili da otkažu centralni predizborni skup koji je bio zakazan za danas na banjalučkoj tvrđavi Kastel, kako kažu zbog solidarnosti prema porodici nastradalog Davida Dragičevića.

ATV