U izjavi za RTRS narodni poslanik i predsjednik Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj, ocijenio je da je situacija u Republici Srpskoj uoči izbora ozbiljna, prije svega zbog “miješanja zapadnih sila koje nastoje da slome Republiku Srpsku i utope je u unitarnu Bosnu i Hercegovinu”.

Vođa radikala je dodao da nije politički istomišljenik Milorada Dodika u svim pitanjima, ali da ga podržava u otporu zapadnim silama:

“Vidite šta se dešava posljednjih dana, njegovi konkurenti čak zahtjevaju da se Srbija i Rusija ne miješaju u izbore u Republici Srpskoj. Pazi, molim te. Ni Srbija, ni Rusija. I ko to traži? Čovjek koji je od početka radio za britanske službe, a to je Mladen Ivanić.”

Što se tiče raspoloženja birača, Vojislav Šešelj smatra da pobjeda kandidata SNSD-a ne dolazi u pitanje:

“Očekujem da će narod Republike Srpske listom glasati za Milorada Dodika. Što se tiče drugih kandidata, ne vjerujem da će se naći iko ozbiljan ko će glasati za Dragana Čavića koji je zajedno sa Draganom Mikerevićem 2004 – 2005. godine formirao onu komisiju koja je svojim izvještajem upropastila Republiku Srspsku, koji su predali više od stotinu nadležnosti Sarajevu i koji su formirali radnu grupu koja je napravila spisak sa više od 20.000 Srba osumnjičenih za zločin u Srebrenici. Zaista ih treba zaustaviti.”

Šešelj je još jednom istako vliki uticaj stranaca na proteste na Trgu Krajine u Banjaluci.

“Činjenica je da to koriste Zapadne ambasade u Sarajevu, da motivišu što više ljudi da izađu na demonstracije protiv režima, da donesu zlo Republici Srpskoj, posebno danas kada će izaći u isto vrijeme oni koji tzraže pravdu za Davida i kada drže miting pripadnici SNSD-a. Apelujem na sve građane Republike Srpske da se ne uključuju ni u kakve incidente. Mi smo čuli da se iz gradova pod muslimanskom kontrolom spremaju čitavi autobusi provokatora. Ne dozvolite to. Neka se izbori završe u miru.”

RTRS