I na večerašnjem, dugo najavljivanom, skupu grupe ,,Pravda za Davida,, koja protestuje u Banja Luci,  na koji je najavaljen dolazak i velikog broja ekstremnih navijača ,bivših boraca tzv. Armije BiH, članova nevladiniih organizacija, grupe žestokih momaka i prestupnika sa debelim kriminalnim dosijeima, svi iz Federacije, biće i grupa zločinaca, veterana Armije BiH koji su se istakli zločinima nad nedužnim srpskim civilnim stanovništvom, a koju predvodi Samir Cela Sadiković iz Bugojna, o kome smo već pisali.

Ta grupa je svakodnevno na protestima a slogan im je ,,Do konačne pobjede,,. U ovoj grupi zločinaca-snajperista i mitraljezaca nalazi se pored Sadikovića i Fahrudin Mehinović, Edo Barjaktarević, Ramiz Hrnje Hrnjić koji na svom fejsbuk profilu drži posmrtnicu predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku od 2016. godine.

Medju ovim zločincima je i Hamza Krkalić, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH ispred koalicije Demokratska fronta (Željka Komšića) i Gradjanski savez. Željko Komšić im je dao puno podršku za proteste u Banja Luci i rekao im ,,Idite do kraja,,.

Ova grupa bivših boraca-zločinaca takozvane Armije BiH ,svoje utočište je već duže vremena  našla na protestima grupe ,,Pravda za Davida,,.

Koja im je uloga može se samo pretpostaviti, s obzirom na informacije da su u Banja Luku poslani po preporuci direktora Obavještajno bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg telohranitelja Alije Izetbegovića i uz političku podršku kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića,nosioca  ratnog odlikovanjaza  Zlatni ljiljan.

I Komšić i Osmica debelo su umješani u pokušaj pravljenja haosa u Banja Luci  i destabilizaciju Republike Srpske pred prestojeće izbore.

Infosrpska