Na video snimku starom više od 20 godina, a koji je objavljen ove nedjelje vide se akteri nekada velike afere – bivši američki predsjednik Bil Klinton i Monika Levinski kako “emotivno” komuniciraju u Bijeloj kući.

Video, koji datira iz 1997. godine, kada je i izbio skandal, objavila je Predsjednička biblioteka Vilijema Dž. Klintona i na njemu se vidi Bil Klinton, koji daje svoj nedjeljeni radio izvještaj, a potom se u Ovalnoj sobi pozdravlja sa okupljenima, među kojima je i Monika Levinski, koja je u to vrijeme stažirala u Bijeloj kući.

Na snimku se vidi i kako Klinton i Levinski razgovaraju, dok on oko njenog struka stavlja ruku, a zatim se namještaju da poziraju fotografu, prenosi Foks njus.

Fotografije sa tog događaja su davno snimljene, ali je ovo prvi put da se pojavio video snimak.

Klintonova biblioteka je odbila da komentariše snimak, ali je na Jutjubu navedeno da je video objavljen po zahtijevu, a u skladu sa Zakonom o slobodi informisanja.

Kasnije je u medijima objavljeno da su njih dvoje imali seks aferu u Bijeloj kući, kao i da su bili zajedno istog dana kada je snimak napravljen.

Klinton je optužen da je lagao o svojoj vezi sa Monikom Levinski, a američki Senat ga nikada nije osudio.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Tanjug