Dvije osobe poginule su, dok je jedna povrijeđena u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 10 sati na autoputu Bregana-Lipovac kod Okučana, saopšteno je iz Brodsko-posavske Policijske uprave.

Kako je za portal “24sata.hr” rekao Franjo Galić iz saobraćajne policije Slavonski Brod, automobil fijat punto riječkih tablica, koji je silazio s autoputa, iz nepoznatog razloga je prešao u suprotnu traku i sudario se sa BMW-om bosanskohercegovačkih registarskih oznaka.

Na mjestu su poginuli vozač (66) i suvozačica (64) iz Punta, dok je vozač BMW-a povrijeđen. Stepen povreda koje je zadobio vozač BMW-a još uvijek nije poznat

Na mjesto događaja odmah su stigli Hitna pomoć i vatrogasci.

“Slijedi uviđaj sa Županijskim državnim tužiocem, te utvrđivanje činjenica i okolnosti uslijed kojih je došlo do ove teške saobraćajne nesreće”, rekla je za 24sata Kata Nujić, portparol PU brodsko-posavske.

Jedan od očevidaca je za pomenuti portal ispričao da je prizor na putu bio užasan.

“Kolega i ja išli smo s posla u Slavonski Brod i na putu prema tamo kod naplatnih kućica Okučani zatekli smo smrskane aute i mrtva tijela na cesti. Ostali smo zgroženi prizorom. Poginuli su bili prekriveni reflektirajućim prslukom. Naravno da nas je to šokiralo, baš je bilo strašno za vidjeti”, rekao je on.

24sata.hr