Predsednik Vučić pre neki dan reče da ništa više ne razume, da mu ništa više nije jasno. Nije ni meni, majke mi.

Šta je, dakle, ‘srpsko-kosovska politika’ EU, SAD i NATO? Kako to oni tačno misle da nateraju Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo? Da neće, može biti, opet da nam uvode sankcije, da neće još jednom da nas bombarduju?! Ili će, što reče Vučić, da uzmu motke pa da nas biju po glavama sve dok ne poludimo i ne pristanemo da se dobrovoljno odreknemo dela svoje države?!

Šta je, dakle, ‘srpsko-kosovska politika’ EU, SAD i NATO? Kako to oni tačno misle da nateraju Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo? Da neće, može biti, opet da nas bombarduju?!

Politika zapadnih sila koja za cilj ima da potpuno unizi najveći narod na Balkanu nije politika mira, to naprosto nije politika koja može dovesti do bilo kakve srećne budućnosti za bilo koga na ovim prostorima. To jeste politika čije je jedino moguće krajnje ishodište rat!

Šta kažete? Jači su? Moćniji su? Može im se? Jeste, tako je. Ali šta sa tim?

Kako to ti moćniji i silniji, ti koji misle da im se baš sve može, planiraju da nam nametnu svoju volju?! Kako drugačije osim najgorim nasiljem? Ali, ljudi moji, da li i njima odgovara novi rat? Da li im se isplati da, zarad šiptarskog interesa, izazovu sukob koji bi lako mogao da se pretvori u globalni, veliki rat Zapada i Istoka?!

Rat?!

sputnik

Politika zapadnih sila koja za cilj ima da potpuno unizi najveći narod na Balkanu nije politika mira. To je politika čije je jedino moguće krajnje ishodište rat!

Kada se zamislite nad svim ovim pitanjima, razumećete da je politika Vašingtona, Brisela, Berlina, Londona prema Srbiji dugoročno neodrživa. Svi oni odlično razumeju da im je projekat ‘nezavisnog Kosova’ propao i da bez dogovora sa Srbijom nema rešenja. Znaju oni, bolje od svih nas, da ova 2018. nije ni nalik onoj nesrećnoj 1999. i da bi novi rat za Kosovo bio rat ne samo sa Srbijom, nego i sa Rusijom i Kinom. I zato će, pre ili kasnije, morati da popuste, da se urazume i pristanu na dogovor sa Beogradom. Na dogovor po kome bismo i mi Srbi dobili nešto.

Preduslov za to, naravno, jeste mudra, pametna i dosledna srpska državna politika. Politika koja efikasno brani naše nacionalne interese, ali još efikasnije razobličava strašno licemerje na kome počiva ono što Zapad danas pokušava da nazove međunarodnom politikom.

* Uzmimo samo za primer lažnu mantru o multietničnosti na kome navodno počiva zapadni svet i na kome oni insistiraju danas u Srbiji. Kažu, nema podele Kosova jer je nedopustivo postavljanje granica po etničkom principu. A o kakvoj to, zaboga, multietničnosti pričaju oni koji podržavaju lažnu državu Kosovo u kojoj su hitlerovskim metodama etnički očišćeni skoro svi Srbi južno od Ibra? Pa, u Prištini je do 1999. živelo 40.000 Srba, a danas ih je manje od sto!?!

I zato, nema povlačenja, nema predaje!

Informer.rs