Milorad Dodik, kandidat za člana Predsjedništva BiH proglasio je pobjedu na izborima u trci za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Kako je naveo Milorad Dodik na osnovu 85 odsto prebrojanih glasova , osvojio je 330 890 glasova birača, dok je je njegov protivkandidat Mladen Ivanić osvojio 250 197 glasova. Dodik je naveo da je on osvojio 56 odsto glasova birača, a Ivanić 44 odsto.

Dodik je rekao da je razlika 70 050 glasova birača. On je naveo da je razlika toliko značajna, da ne može biti dostignuta. Dodik je rekao da će se  zalagati za Republiku Srpsku na prvom mjestu i da će njegova parola biti RS prije svega.

Thumbnail

Dodik je rekao da je pobjeda očekivana , te je čestitao svojim koalicionih partnerima. Čestitao je i opoziciji koja je ostala u okvirima političke borbe.

Zakleće se, kaže, prije svega Narodnoj skupštini RS i dodao da će na zgradi u kojoj bude sjedio morati da bude i zastava Republike Srpske.

Milorad Dodik je zahvalio na čestitkama koje mu je uputio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić navodeći da će njegov prvi sastanak biti sa predsjednikom Srbije, možda i prije nego što se sastane sa svojim kolegama.

ATV