Mladen Ivanić je izgubio izbore, jer se nije na pravi način zalagao za Republiku Srpsku i on to mora da prizna – poručio je u današnjem obraćanju novinarima kandidat SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

On je rekao da je, prema dosadašnjim preliminarnim podacima, razlika između njega i Ivanića oko 12 odsto.

– Nemam šta da govorim o Ivaniću, on dovoljno sam o sebi govori – rekao je Dodik.

On je dodao da je koalicija SNSD-DNS-SP ostvarila dobar izborni rezultat, ali da će SNSD kao vodeća stranka istrajati u namjeri da budući premijer RS bude iz SNSD.

Što se tiče Savjeta ministara BiH, on nije želio da kalkuliše čiji kandidat bi mogao da dođe na čelo te institucije, ali je potvrdio da će SNSD nastojati da se u Sarajevu napravi zajednički blok i obezbijedi najmanje deset poslaničkih mjesta.

– Želimo zajedniči blok u Sarajevu sa svim srpskim strankama i pozvaću opoziciju, ako želi da sarađuje – rekao je Dodik.

Dodik je rekao i da će insistirati da u Poslovnikom o radu Predsjedništva BiH bude uvedena obaveza isticanja zastave Republike Srpske.

– To je uslov da uđem u zgradu Predsjedništva BiH. Neću dozvoliti da ne bude zastave Srpske gdje god se budem nalazio. Ako ne bude zastave RS, ne vidim razoga da se tamo pojavljujem – rekao je Dodik.

On nije krio da je razočaran rezultatima za predsjednika RS u Banjaluci.

– Rezultati u Banjaluci nisu ono što smo očekivali. Posebno smo razočarani za predsjednika RS, dok je za člana Predsjedništva mala razlika u moju korist. Nismo to zaslužili od grada za koji smo mnogo učinili i uložili. Ali, očigledno su neki događaji u gradu uticali na rezultat – rekao je Dodik.

Komentarišući slučaj Dragičević, Dodik je rekao da vjeruje da oni koji su kalkulisali tim slučajem neće stajati iza toga, jer su takvi ljudi.

– Ja držim da do istine i pravde treba da dođe, ali i da stvari treba postaviti na jasan način. Tužilaštvo je adresa koja treba da se bavi tim slučajem – rekao je Dodik.

Što se tiče saradnje u Sarajevu, Dodik je rekao da će ona sigurno biti nastavljena sa HDZ BiH Dragana Čovića, za koju smatra da ima poodršku većine Hrvata u BiH.

Dodik nije isključio ni mogućnost saradnje sa SDA, ukoliko ostvare takav izborni rezultat.

Srpskainfo