Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da su izbori pokazali SNSD ima najbolju strukturu u Republici Srpskoj. Iskazao je i zadovoljstvo rezultatima jučerašnjih opštih izbora.

“I ankete su pokazivale da je moj rezultat bolji od Ivanićevog, što se i na izborima pokazalo tačnim. Očekuje me sastanak sa GO SNSD Banjaluka, jer mi je malo čudno da je ovaj grad glasao na način na koji je glasao. Smatram da je SNSD zaslužio mnogo više glasova u Banjaluci,”, rekao je Dodik.

Naglasio je da je koalicija SNSD-DNS-SP napravila dobar rezultat.

“Vjerujemo da će premijer biti neko iz SNSD-a, s obzirom na dobar rezultat”, dodao je Dodik.

Govoreći o nastupu u zajedničkim institucijama na nivou BiH, Dodik je rekao da će cilj biti da se formira zajednički blok sa svim srpskim strankama da bi imali, kako je istakao, 10 glasova.

On smatra da se Mladen Ivanić nije na pravi način zalagao za Republiku Srpsku.

“Formiraću tim koji će se baviti pravilnicima koji se tiču srpskih predstavnika u Sarajevu jer, između ostalog, neću dozvoliti da u Predsjedništvu BiH ne bude zastave Republike Srpske”, napomenuo je Dodik.

Predsjednik Srpske je govorio i o slučaju “Dragičević”.

“U slučaju ‘Dragičević’ ja i dalje stojim na raspolaganju i želim da se do istine dođe. Ali to se utvrđuje u Tužilaštvu”, zaključio je Dodik.

RTRS