Trebinjski DNS isključio je Jovicu Vlatkovića, Srđana Bubala i Zorana Miladinovića zbog lobiranja za kandidate drugih političkih partija za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

U saopštenju Gradskog obora DNS Trebinje se navodi da je odluka o isključenju donesena jednoglasno, pošto su trojica njihovih članova prekršili osnovne principe djelovanja stranke i nanijeli joj ogromnu štetu nepoštenim djelovanjem.

-Time su u očima javnosti narušili i jedinstvo i ugled stranke, što se negativno odrazilo i na rejting kandidata DNS-a iz Trebinja, a koji svojim poštenim radom nisu mogli spriječiti njihovo nepošteno djelovanje- saopšteno je iz trebinjskog DNS.

U ovoj političkoj partiji nisu željeli da otkriju za koga su njihovi bivši članovi lobirali u izbornoj kampanji.

Iz trebinjskog DNS su poručili da trojicu isključenih vraćaju strankama iz kojih su dolazili ili nekim drugim za koje su radili.

Predsjednik trebinjskog DNS Petar Ivanković i kandidat ove stranke za NSRS iz izborne jedinice 9 smatra da bi imao mnogo bolje izborne rezultate da su svi radili jedinstveno.

Prije skoro tri godine Regionalni odbor Napredne Srpske je jednoglasno odlučio da napusti SNS i da se priključi DNS-u.

-Posmatrajući politiku koja se dešava u Naprednoj Srpskoj shvatili smo da to nije politika koju smo na početku dogovorili. Mi u Hercegovini se jednostavno nismo složili sa politikom našeg predsjednika, a DNS je nama pomogao da se pozicioniramo kada je u pitanju politički život u RS – rekao je tadašnji  predsjednik regionalnog odbora SNS Jovica Vlatković, nakon što je 80 naprednjaka prešlo u DNS.