DNS je izuzetno zadovoljan izborima, prije svega odzivom građana na tribine, što je rezultat i pokazao, rekao je danas (9.10.2018.) na konferenciji za novinare predsjednik DNS-a Marko Pavić, koja je održana u Banjaluci.

On je rekao da DNS za  Narodnu skupštinu Republike Srpske ima 13 a možda i 14 poslaničkih mandata, a za  Predstavnički dom PS BiH jedan a možda i dva poslanika,

„Građani su nas nagradili, nas i našu retoriku, naše programe, naši ideju za ekonomiju i zapošljavanje, našu ideju da Republika Srpska ide ka budućnosti. I ovaj put imamo rast od 30 odsto kao i do sada i po tom smo jedinstveni i lako se da izračunati kada ćemo biti prvi“ rekao je Pavić, dodajući da će DNS ovo povjerenje građana opravdati.

Idemo u formiranje vlasti i daćemo puni doprinos razvoju Republike Srpske i BiH i našem učešću u vlasti. Želimo da Republika Srpska bude stabilna a DNS je faktor stabilnosti. Vlast koja dođe mora građanima izvršiti ono što je obećala, moramo se boriti za bolji život građana, poručio je Pavić.

On je, takođe istakao da DNS nastavlja sa svojom politkom i dostojanstvenom komunikacijom i da će se tako  ponašati i u budućnosti.

DNS ne odustaje od mjesta premijera, istakao je Pavić  jer, je kako je napomenuo DNS postigao dobar rezultat. „Građani su rekli da bi podržali DNS i njegovog premijera i ne odustajemo. Imamo svoj stav u vezi ovoga i razgovaraćemo prvo sa SNSD-om, ali tek u narednih mjesec dana“ najavio je lider DNS-a.

Na pitanje kakav je stav oko vjerodostojnosti osvojenih glasova na ovogodišnjim izborima, Pavić je odgovorio da DNS ne razumije ideju prljave kampanje i krađe glasova a o tome kako komentariše postojanje „dvije struje u DNS-u“, predsjednik DNS-a je rekao da su to spekulacije i da borba za lične glasove nije rivalstvo te da je stranka iznad svakog pojedinca.

Izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Pavić je okaraterisao kao stvar koja se tiče Federacije BiH. „ Izbor je legalan  a da li je legitiman, to neka odluči Federacija BiH“ odgovorio je Pavić.