Predsjednik Srpskog sabora “Zavetnici” Stefan Stamenkovski izjavio je Srni da sada kada su se pomalo slegli utisci u vezi sa izborima u Republici Srpskoj i kada je ona sačuvana, zahvaljujući odgovornosti njenih građana, mora se primijetiti da je najveća i najperfidnija sila do sada bila angažovana na rušenju Srpske.

“I naravno da svi očekujemo napade od nekih ambasada i sugestije američke ambasadorke u BiH /Morin Kormak/ da se glasa ‘za demokratiju’ i ‘drugačiju BiH’, ali ono što je, ipak, za deo nas koji pomno pratimo takve procese bilo novina, jeste uvođenje ‘šeste kolone’, to jest takozvanih spavača u ovu izbornu utakmicu. Tako su SAD kao kolateralnu štetu ovog poraza izgubile možda jednog od svojih najboljih učenika Borisa Malagurskog”, istakao je Stamenkovski.

Navodeći da je tolike godine građen njegov imidž antiglobiste i patriote u srpskom društvu a tako je lako potrošen ovih dana, Stamenkovsiki je ocijenio da upravo to govori o činjenici koliko je američkoj “dubokoj državi” bilo važno da skinu predsjednika Republike Srpske i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

On je naveo da su se “u ovom procesu samodiskvalifikovali još neki pojedinci i grupe iz Srbije koji su mislili da će poltronsko-parazitskim odnosom i servilnošću prema slugama zapadnih ambasada pronaći svoje mesto pod suncem”.

“Hvala, predsedniče Dodik, što ste sačuvali Srpsku, ali i što ste građanima Srpske i Srbije kao na dlanu pokazali ko je čija produžena ruka. Sada mogu samo da idu da plaču u Stejt department”, poručio je Stamenkovski.

SRNA/RTRS