Fejsbuk je rešen da ponovo bude zanimljiv

Šta ako možete da zavirite iza svojih fotografija, kao da te ste malo pomerili glavu, kako bi videli šta se krije s druge strane? Upravo se to dešava sa najnovijim Fejsbuk dodatkom – 3D fotografijamakoje je kompanija testirala ovog četvrtka. 

Nova opcija najavljena je još u maju, sa ciljem da se korisnicima da dubina i njihove se fotografije učine verodostojnijim.

Ovaj font je dizajniran da vam poboljša pamćenje, i možete da ga skinete potpuno besplatno

Kako se to postiže? Izaberite novu opciju 3D slike u objavi statusa.  Označite portret režim slike. I korisnici ispred desktopa ili mobilnog, kao i oni koji imaju VR uređaje koji podržavaju prikaz slike kroz virtuelnu stvarnost. Trenutno svi mogu da vide 3D fotke, a u narednim nedeljama svi će moći i da ih prave. 

Fejsbuk konstanto traži načine da održi svoj “njuz fid” interesantnim. Ono što je počelo sa rečima i fotografijama vremenom se proširilo na video i uživo prenos, a sada na 360 stepeni fotografije i 3D fotografije.

Kako 3D fotografije funkcionišu? Da napravite najbolju 3D fotografiju Fejsbuk vam predlaže da onaj koga slikate bude oko metar udaljen i da ima nešto oko sebe i iza sebe. Različite boje učiniće da se slojevi bolje razdvoje, ali providne ili svetlucave strvari, kao što su staklo ili plastika, nisu poželjni.

Trenutno ova opcija nije dostupna korisnicima android uređaja, ali to će se vrlo brzo promeniti.

Među onima koji već sada testiraju ovu opciju ima oduševljenih, ali i onih koji priznaju da je to, kao i svaka novina, posao koji je tek u svom začetku.

U vremenu kada Fejsbuk postaje malo manje kul, prikazivanje sledeće generacije umetničkih formi može da ovu mrežu vrati na prvo mesto, čak i dok se sve više socijalizacije seli na Instagram.

Telegraf.rs