Denis Barta iz Sarajeva, koji je otpjevao pjesmu Olivera Dragojevića “Oprosti mi, pape”, osvojio je žiri i gledaoce Supertalent 2018. koji se emituje na Novoj televiziji. I ako se ne služi rukama Denis svira klavijature.

Dvadesetogodišnji Denis je rođen u Italiji. Kao beba rođena prije vremena, sa samo osam dana morao je operisati srce. Kad je imao 40 dana bio je potpuno slijep. Od druge godine bori se s epilepsijom, a u četvrtoj mu je dijagnostifikovan autizam.

Iako se ne može služiti rukama u svakodnevnim aktivnostima, Denis svira klavijature, to je neobjašnjivo kazao je Nebojša Barta, Denisov otac.

– Denis se svakodnevno ne može služiti rukama ali on svira klavijature i to je neobjašnjivo. Njegov mentalni sklop je stao u njegovoj četvrtoj godini kada se pojavio autizam. Tada je prestao rad sa rukama. Kada mu date tastaturu od kompjutera i klavijature on je odličan. Svira 4500 pjesama. On kada izađe, kada svira za publiku, on se napuni adrenalinom – istakao je Nebojša.

Denis inače svira na ulicama Sarajeva, na Ferhadiji. Od avgusta mjeseca postao je prvi ulični svirač u Sarajevu.

– Denis je dobio svoju lokaciju u Sarajevu i on je prvi ulični svirač u Bosni i Hercegovini. Novac koji Denis dobije u svojoj kutiji koristimo za njegove terapije – istakao je Nebojša.

Odlaskom i učešćem u “Supertalent 2018” Denis je dao volju drugim roditeljima i podstrek da počnu da rade sa svojom djecom istakao je Nebojša.

– Denis vrlo slabo priča. Tamo smo otišli da se on zabavi. On je sa svojom pojoavom dao drugim roditeljima čija su djeca bolesna od autizma volju i podstrek da počnu da rade sa svojom djecom, da ih ne zapostavljaju – naglasio je Nebojša, piše N1.

Denisov otac je najavio i u drugom krugu sjajan nastup sa još većom emocijom.

Srpskainfo