Politički analitičar Aleksandar Pavić ocijenio je danas da od protesta u organizaciji grupe Pravda za Davida u Banjaluci mogu da profitiraju samo neprijatelji Republike Srpske kojima je godinama cilj njeno rušenje.

“Demonstracije u Banjaluci su se sada pretvorile u pravi pokušaj obojene revolucije i u to više nema sumnje”, rekao je Pavić za Srnu.

Pavić je naveo da je “i sam Davor Dragičević postao politička figura”, budući da čas sebe formuliše kao predsjednika, a čas predsjedničkog kandidata SzP Vukotu Govedaricu, koji je poražen na izborima, što je “već sada rušenje države i vlasti u Srpskoj”.

On je naveo i da je poznato ko jedino od toga može da profitira.

“Mi znamo ko jedino može iz toga da profitira – to su neprijatelji Republike Srpske od samog početka njenog nastajanja, od 1992. godine, a oni su u Sarajevu, Vašingtonu, Londonu, Briselu i Berlinu”, rekao je Pavić.

Prema njegovim riječima, neprijatelji Republike Srpske našli su savršene eksponente za svoje namjere.

“Našli su ljude čija se tragedija zloupotrebljava ili one čije se čak i opravdano nezadovoljstvo zloupotrebljava, ali što nikako ne može da bude izgovor za rušenje sopstvene države i osporavanje izbornih rezultata za koje je nadležan Centralna izborna komisija /u Sarajevu/, a ne vlasti Srpske”, kazao je Pavić.

Pavić je izrazio nadu da će SDS shvatiti kuda sve to što se dešava vodi.

“Ako Govedarica kaže da on ne priznaje diktatorski režim to je jezik ljudi koje ruše Republiku Srpsku već godinama i on time ne priznaje institucije Srpske”, rekao je Pavić.

On je ocijenio i da svi koji učestvuju u dešavanjima na Trgu Krajine učestvuju u rušenju onog što je teškom mukom i krvlju izgrađeno tokom rata 1992-1995. godine.

SRNA/RTRS