Splitski huligan Ante Firić (27), koji je prošle godine izazvao haos na derbiju Zvezde i Partizana u Beogradu, poginuo je juče ujutru u Zagrebu. Kako javljaju hrvatski mediji, Firić je oko 5.20 pokušao da pretrči auto-put kada ga je pregazilo nekoliko automobila i usmrtili ga na licu mesta.

Prema nezvaničnim informacijama Firić je pretrčavao auto-put kada su ga pregazila tri automobila! Njega je prvo udario vozač “hjundaija”, a potom je Firića pregazio “citroen c5” kojim je upravljao muškarac (31), koji je nakon toga naleteo na stub, sleteo s puta i prevrnuo se na krov. Firićevo telo potom je pregazila i “opel korsa” koju je vozila žena (37)!

Od siline udaraca pešak je na licu mesa preminuo, a očevici su bili u šoku od užasnog prizora.

– Vozio sam na posao kada sam na auto-putu video prekrivenog mrtvog čoveka. Prolazim tuda svako jutro godinama i nikad nisam video nešto tako strašno – rekao je očevidac nesreće.

Stradali Firić, jedan je od splitskih huligana koji su prošle godine izazvali haos u Beogradu na utakmici Crvene Zvezde i Partizana, a pre nekoliko godina završio je u zatvoru jer je sa bratom pretukao jednog vlasnika hotela na Hvaru.

Firić je tada bio teško povređen i bio je hospitalizovan na VMA jer je u tuči na stadionu zadobio i ubodnu ranu nožem u predelu leđa.

Blic.rs