Na niškom auto-putu, u blizini isključenja za Kragujevac kod Batočine u smjeru ka Nišu, danas se desio lančani sudar u kome je učestvovalo više vozila. U lančanom sudaru jedna osoba izgubila je život, potvrđeno je za Prvu televiziju u kragujevačkom kliničkom centru.

Vozač koji je poginuo nalazio se u kombiju koji je u udesu praktično smrskan. Vatrogasci su sjekli vrata kako bi izvukli nesrećnog čovjeka iz vozila. U tom trenutku još je davao znakove života i hitno je prebačen u Klinički centar u Kragujevcu gdje je ipak podlegao teškim povredama.

Kako saznaje Blic na auto-putu se sudarilo sedam vozila, tri kamiona, jedan kombi, pikap vozilo i dva putnička.

Kako se saznaje, do lančanog sudara je došlo zbog dima koji se nadvio nad putem jer je neko palio nisko rastinje na njivi pored auto-puta.

Hitna pomoć potvrdila je da su ekipe na terenu.

Pretpostavlja se da ima više lakše povrijeđenih kojima ljekari ukazuju pomoć na licu mjesta.

Na internetu su se pojavile fotografije sa lica mjesta, a na kojima se vidi da su u sudaru učestvovali kamioni, automobili, kombiji…

Međutim, gusti dim stvara tolike probleme da su pojedini vozači odlučili da pređu u suprotan smjer i vrate se nazad, što dodatno stvara opasnost od novog sudara.

Iz javnog preduzeća “Putevi Srbije” saopšteno je da je saobraćaj na ovoj dionici, dva kilometra od naplatne stanice Batočina, u smjeru od Beograda ka Nišu, obustavljen.

Alternativni putni pravac je od petlje Batočina na mjesto Brzan i Miloševo. Iz smjera od Niša ka Beogradu saobraćaj se odvija usporeno.

Niz lančanih udesa na auto-putevima

Prije samo desetak dana na auto-putu Beograd-Niš, u blizini Jagodine, došlo je do dva stravična lančana udesa koja su se dogodila u gotovo isto vrijeme, na istom mjestu, u oba smjera. U tom udesu je poginulo osam osoba, sedam na licu mjesta, dok je jedan muškarac podlegao povredama u bolnici. Povrijeđenih je bilo više od 30, dok je više od 40 vozila gotovo uništeno.

Ta dva stravična udesa izazvala je gusta magla zbog koje, kako su svjedoci rekli, bukvalno nije bilo moguće vidjeti “prst pred okom”, pa su se vozila zakucavala jedan u drugi. Prizori na mjestu nesreće bili su stravični.

Blic.rs