Neočekivana umrlica, posvećena preminulom huliganu iz Splita, Anti Firiću (27), koji je prošle godine izazvao haos na derbiju u Beogradu, objavljena je danas u “Večernjim novostima”.

Nije neobično to što je u Srbiji neko posvetio Firiću umrlicu i uputio posljednji pozdrav, već što se ispod tog oproštaja potpisuju neočekivani ljudi.

– Počivaj u miru, veliki brate – navodi se u umrlici koji su potpisali Kimi, Rade, Goksi i Korać.

Foto: RAS Srbija

Inače Kimi je nadimak vođe navijača Partizana Miloša Radisavljevića, a pod nadimkom Korać poznatiji je Filip Korać, vođa “škaljarskog klana”. Nije poznato da li zapravo oni stoje iza ove umrlice.

Prema ranijem pisanju medija, Korać je direktno upravljao krvavim pokušajem preuzimanja tribine stadiona u Humskoj, i to upravo sa juga, gdje se okupljaju najvatreniji “grobari”.

Među organizatorima akcije su, kako su nezvanično prenosili mediji , bile i bivše vođe “Alkatraza” Aleksandar Vavić i Miloš Radisavljević Kimi.

Prema navodima medija, plan je bio da uz plaćenike iz inostranstva tribinu preuzmu članovi navijačkih grupa “Vandali”, “Jang bojs” i “Zabranjeni”, koji su odavno u sukobu sa vođama “Alkatraza”.

Pregazila ga tri automobila

Kako su javili hrvatski mediji, Firić je kobnog dana pokušao da pretrči auto-put kada su ga pregazila tri automobila i usmrtila ga na licu mjesta.

Njega je prvo udario vozač “hjundaija”, a potom je Firića pregazio “citroen c5” kojim je upravljao muškarac (31), koji je nakon toga naletio na stub, sletio s puta i prevrnuo se na krov. Firićevo tijelo potom je pregazila i “opel korsa” koju je vozila žena (37).

Međutim, nakon toga pojavile su se različite informacije o sumnjivoj smrti Firića. Policija istražuje da li ga je neko izbacio iz automobila kako bi ga uradio drugi automobil i da li je u tom trenutku bio svjestan, vezan ili nešto slično.

Ko je Ante Firić?

Stradali Firić, jedan je od splitskih huligana koji su prošle godine izazvali haos u Beogradu na utakmici Crvene Zvezde i Partizana, a prije nekoliko godina završio je u zatvoru jer je sa bratom pretukao jednog vlasnika hotela na Hvaru.

Firić je tada bio teško povrijeđen i bio je hospitalizovan na VMA jer je u tuči na stadionu zadobio i ubodnu ranu nožem u predjelu leđa.

Nakon nereda na derbiju, on je sa ostalim navijačima priznao krivicu za nerede i sklopio sporazum sa Višim tužilaštvom u Beogradu, pa su osuđeni na kazne zatvora od četiri do šest mjeseci. Nakon što su odslužili kazne protjerani su iz Srbije, piše Blic.