Osnovna škola „Jovan Cvijić” iz Brezičana, prvi put obilježava Dan škole u oktobru mjesecu, kada je rođen veliki srpski naučnik čije ime nosi. Razlozi za promjenu datuma obilježavanja Dana škole su brojni, kaže direktorka Olivera Brdar.

– Jedan od najvažnijih razloga je to da smo nepune dvije decenije dio „velike porodice” Jovana Cvijića, koju čine škole koje nose njegovo ime u Srbiji, na Kosovu i Metohiji i u Republici Srpskoj. Svake godine okupimo se u nekom drugom gradu, obilježavajući dan rođenja Jovana Cvijića – rekla je Brdareva.

Ona je dodala da svi zajedno u ovoj školi imaju želju da učestvuju u organizaciji brojnih okupljanje škola koje nose naziv velikog srpskog naučnika. Osnovnu školu „Jovan Cvijić” pohađa 154 učenika. Njegujući kvalitet nastavnih aktivnosti, škola u Brezičanima prepoznatljiva je po vannastavnom programu koji obuhvata brojne sekcije.

– Djeca sa ovog područja teže odlaze u grad da bi se bavila sportom i kreativnim radom, tako da se trudimo da im, uz pomoć sekcija, obezbijedimo sve ono stoje dobro za njihov kvalitetan napredak – dodala je Brdareva.

I.P./Kozarski