Pogledajte po čemu se žene koje imaju samopouzdanje, razlikuju od onih koje ne vjeruju u sebe. U kojoj grupi ste se prepoznali?

Znaju da nisu savršene, ali se toga ne stide već prihvataju svoje mane i nedostatke.

Zato su fokusirane na svoje prednosti, na ono što ih čini jedinstvenim. Takođe, znaju kako da istaknu ono najljepše na sebi.

Stalno vježbaju svoje male rituale koji se tiču samopouzdanja

Gledaju se u ogledalu i kažu: “Ja to mogu”, ili kažu nešto slično što im pomaže da vjeruju u sebe više i suoče se sa novim izazovima bez kolebanja.

Uživaju u vremenu koje provode same sa sobom

Žene koje imaju samopouzdanje na visokom nivou “ne bježe od sebe”, one vole kada su povremeno same, uživaju u tome, ne treba im društvo da im ne bi bilo dosadno.

Ne prihvataju diktate okoline

Žene koje vjeruju u sebe ne dozvoljavaju da im mediji ditkiraju kako treba da izgledaju, šta treba da jedu, gdje da izlaze i putuju.

Povremeno stave prst na čelo

One ne glume žrtvu, već se pitaju – šta mogu da urade da im bude bolje, u trenucima emotivne, poslovne ili bilo koje druge krize.

Žele da pomognu i drugim da budu srećniji

Žene koje imaju samopouzdanje žele da i drugi oko njih budu srećniji i sve će učiniti da im pomognu u tome. Ne žele zlo drugima jer im niko, zapravo, nije konkurencija, s obzirom na to da vjeruju u sebe dovoljno da znaju šta mogu, a šta ne.

Izvor: Kurir