U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno oblačno i svježe vrijeme, ponegdje sa slabom kišom.

Ujutro će provladavati svježe i pretežno oblačno ponegdje sa kišom na sjeverozapadu Krajine, dok će u ostalim krajevima uglavnom biti suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana i popodne zadržaće se pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ponegdje u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima, a u Hercegovini suvo sa sunčanim intervalima.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjevernih smjerova. Јutarnja temperatura vazduha od tri do sedam, na jugu do deset, a na planinama oko nula stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha od sedam do 13, na jugu i sjeveroistoku do 17, a u planinama do pet stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Slab snijeg pada na planinama.

Na Bjelašnici je danas temperatura vazduha pala na dva stepena ispod nule. Na Ivan Sedlu je u 14.00 časova izmjereno pet stepeni, na Mrakovici, na Čemernu i u Kalinoviku šest stepeni, na Han Pijesku sedam, u Mrkonjić Gradu osam, na Sokocu, u Gacku, Ribniku i u Šipovu devet, u Sarajevu, Krupi na Uni, Livnu i Bihaću deset, a u Novom Gradu i Bugojnu 11 stepeni.

U Banjaluci, Bijeljini, Prijedoru, Zvorniku, Srebrenici, Srpcu, Tuzli, Gradačcu i Nevesinju u 14.00 časova izmjereno je 12 stepeni, u Brčkom i Doboju 13, u Foči 14, u Višegradu i Rudom 17, u Bileći, Trebinju, Grudama i Mostaru 17, a u Neumu 20 stepeni Celzijusovih.

Meteorolozi su za utorak, 23. oktobar, najavili smanjenje oblačnosti i prestanak kiše, osim na krajnjem istoku gdje će se zadržati oblačnije vrijeme. Kiša će u ovim krajevima prestati tokom noći, kada će se djelimično smanjiti oblačnost.

Najviša dnevna temperatura vazduha od šest do 13, na jugu Hercegovine i u Semberiji do 17 stepeni, a u planinama od tri do pet stepeni Celzijusovih.

Promjenjivo vrijeme sa sunčanim intervalima biće i u srijedu, 24. oktobra. Na istoku će i dalje biti oblačno sa kišom mjestimično, koja će se popodne i prema večeri proširiti na većinu krajeva, osim na područje Hercegovine gdje će se zadržati suvo vrijeme.

Duvaće umjeren, na udare i jak vjetar, sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 12 do 18, na jugu Hercegovine do 20, a u planinama do devet stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 25. oktobra, očekuje se smanjenje oblačnosti i prestanak kiše, pa će popodne sve više biti sunčanih intervala. Vjetar slab sjeverozapadni i zapadni, a u Hercegovini umjeren, sjeverni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 14 do 18, na jugu Hercegovine do 21, a u planinama do deset stepeni Celzijusovih.

SRNA/RTRS