U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u utorak se prije podne očekuje oblačno vrijeme, a od sredine dana postepeno smanjenje oblačnosti.

Ujutro će biti pretežno oblačno, u većini krajeva suvo, a samo ponegdje u centralnim i istočnim krajevima može biti slabe kiše ili rosulje. U Hercegovini će biti vedro ili malo do umjereno oblačno, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana očekuje se smanjenje oblačnosti uz kraće sunčane intervale, osim krajnjeg istoka gdje će se zadržati oblačno i suvo vrijeme. U Hercegovini će ostati pretežno sunčano i toplije uz malu ili umjerenu oblačnost.

Duvaće slab vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne umjereno jaka bura koja će od sredine dana do poslijepodnevnih časova oslabiti.

Najniža jutarnja temperatura vazduha biće između pet i devet stepeni, na jugu do 13 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna biće između 10 i 15, na jugu od 18 do 22 stepena Celzijusa, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas je bilo oblačno. U većem dijelu Hercegovine sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica minus jedan, Čemerno tri, Han Pijesak četiri, Kalinovik i Ivan sedlo pet, Mrakovica šest, Mrkonjić Grad i Sokolac sedam, Šipovo osam, Srebrenica, Ribnik, Bugojno, Јajce, Sarajevo i Zenica devet, Gacko, Banjaluka, Bihać, Sanski Most i Tuzla 10, Foča, Novi Grad, Rudo, Srbac, Gradačac i Zvornik 11 stepeni Celzijusa.

U Nevesinju, Višegradu, Bijeljini, Brčkom, Doboju, Livnu i Prijedoru danas je u 14.00 časova izmjereno 12 stepeni, u Mostaru 18, Grudama 19, Bileći i Trebinju 20, dok je u Neumu i Stocu izmjeren 21 stepen Celzijusa.

RTRS