Policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mevludin Halilović izjavio je da su u toku privođenja nakon jutrošnjeg ubistva dvojice policijaca u sarajevskom naselju Alipašino polje i da je u toku provjera alibija uhapšenih.

“Ovo je situacija koja je od ranih jutarnih časova uvezala policijske agencije koje zajednički djeluju na terenu. Posebno želim da istaknem angažman Uprave policije MUP-a Republike Srpske. U toku su aktivnosti na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva, kao i privođenje lica u prostorije kantonalnog MUP-a”, rekao je Halilović za N1.

Halilović kaže da je više lica locirano i stavljeno pod kontrolu, te da će u narednom periodu biti locirane i ostale osobe koje su interesantne za rasvjetljavanje ovog događaja i identifikovanje izvršilaca.

On je napomenuo da je riječ o najtežem krivičnom djelu koje se može počiniti prema policijskim službenicima za koje su predviđene kazne dugotrajnog zatvora.

Federalni mediji javili su i da su pripadnici MUP-a Republike Srpske priveli na informativni razgovor tri muškarca koji se dovode u vezu sa jutrošnjim ubistvom dvojice policajaca.

Ranije je Halilović rekao da je privedeno 13 osoba koje se mogu dovesti u vezu sa jutrošnjim ubistvom dvojice policajaca u sarajevskom naselju Alipašino polje.

U sarajevskom naselju Alipašino polje ubijen je policajac MUP-a Kantona Sarajevo, dok je njegov teško ranjeni kolega iz patrole, nakon višečasovnih ljekarskih napora da mu spasu život, preminuo tokom dana.

RTRS