U sarajevskom naselju Alipašino Polje C faza naspram tržnog centra Bingo jutros oko 4.50 sati automafijaši su zasuli rafalnom paljbom iz automatske puške, najvjerovatnije kalašnjikov, policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi Golfa 6 bijele boje.

Kako navodi portal Avaz, drama se odigrala na parkingu. Policajci su tokom redovne kontrole naišli na kradljivce i odmah nakon što su naišli, jedan od lopova potegao je oružje, te je na licu mjesta ubio jednog policajca, dok je drugi teško ranjen i ljekari mu se bore za život.

Kako se nezvanično saznaje, život je na zadatku izgubio dugogodišnji, iskusni policajac Adis Šehović, a ranjeni policajac je Davor Vujnović. Prema dosadašnjim saznanjima, automafijaši su se dovezli s dva automobile, Rendž Roverom i crnim Golfom 5.

Tokom noći, sumnjaju istražitelji, pokušali su ukrasti još jedno vozilo na području Opštine Centar, ali ih je u tome spriječila policija. Nakon što su pucali, pobjegli su u pravcu OŠ “Meša Selimović”. Odmah je putem radio-veze obaviješten i MUP RS da bi se blokirali svi prilazi.

Na licu mjesta nalaze se na desetine policajaca te su sve smjene dignute, a MUP KS sve raspoložive snage dao je u potragu za počiniocima.

RTRS

Foto:Fokus