U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati vjetrovito, pretežno sunčano i toplo vrijeme, jedino u Hercegovini i na zapadu postoji mogućnost za slabu kišu.

Duvaće umjeren i pojačan vjetar, a u drugom dijelu dana na udare i jak jugo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 16 do 22, na sjeveru i na sjeveroistoku do 26 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, samo u Hercegovini ponegdje pada slaba kiša.

U Neumu je jutros u 8.00 časova bilo 20 stepeni, u Banjaluci, Novom Gradu i Bihaću 19, u Krupi na Uni i u Ribniku 18, u Trebinju, Mostaru, Mrkonjić Gradu, Sarajevu, Mlječanici, Grudama, Bugojnu 17, u Bijeljini, Brčkom i Bileći 16 stepeni.

Na Sokocu, u Širokom Brijegu, Gradačcu izmjereno je 15 stepeni, u Šipovu, na Ivan Sedlu i u Livnu 14, u Doboju, Foči, Srpcu, Nevesinju, Gacku, na Mrakovici i u Sanskom Mostu 13, na Han Pijesku, u Kalinoviku i u Zvorniku 12, na Čemernu, u Srebrenici i Prijedoru 11, u Tuzli 10, u Rudom i Višegradu šest, a na Bjelašnici pet stepeni Celzijusovih.

ATV