U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti vjetrovito i oblačno sa kišom, obilnijom u Hercegovini, saopštili su meteorolozi.

Iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske saopšteno je da će prijepodne biti oblačno, a popodne i do večeri očekuje se naoblačenje sa kišom.

U cijeloj zemlji sutra će biti vjetrovito sa jakim do olujnim udarima juga, između 45 i 65, lokalno do 75 kilometara na čas, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Minimalna temperatura od devet do 16, na sjeveru do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura od 14 do 19, na sjeveru i sjeveroistoku do 24 stepena Celzijusova.

U ponedjeljak, 29. oktobra, biće pretežno oblačno sa kišom povremeno, a u Hercegovini i zapadnim predjelima češćom i obilnom kišom, ponegdje i više od 100 litara po metru kvadratnom. Vjetar umjeren i jak sa olujnim udarima, južnih smjerova. Minimalna temperatura od 10 do 17, a najviša dnevna od 12 do 18 stepeni, mjestimično na sjeveru i sjeveroistoku do 25 stepeni.

U utorak, 30. oktobra, jutro će biti oblačno i kišovito, sa jačom kišom u južnim i zapadnim krajevima. Prijepodne jače padavine se premještaju ka istoku, pa će biti i sunčanih intervala tokom popodneva. Do večeri i u ostalim krajevima padavine prestaju uz djelimično razvedravanje. Vjetar umjeren i jak, južni, popodne u slabljenju. Minimalna temperatura vazduha od 11 do 16, u planinama od osam stepeni. Najviša dnevna od 12 do 18, na sjeveru do 23 stepena.

U srijedu, 31. oktobra, jutro pretežno vedro uz malu do umjerenu oblačnost i svježije. Tokom dana pretežno sunčano uz lokalno malu ili umjerenu oblačnost, a prema večeri postepeno naoblačenje sa jugozapada sa mogućnošću slabe kiše ponegdje na jugu i jugozapadu tokom noći. Minimalna temperatura od šest do 11, u planinama od tri stepena. Najviša dnevna temperatura od 16 do 22, u planinama do 13 stepeni.

RTRS