U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti vjetrovito i umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu zemlje.

Ujutro i prijepodne biće umjereno i pretežno oblačno sa kišom u Hercegovini, na jugozapadu i ponegdje u centralnim predjelima, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom podneva očekuje se promjenljivo vrijeme uz sunčane intervale, a oblačnije u Hercegovini i na jugozapadu uz kišu mjestimično, koja će prema večeri nakratko prestati.

U noći se očekuje novo jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima uz obilnije padavine u Hercegovini i jugozapadnim krajevima.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da će sutra biti vjetrovito, veći dio dana sa jakim udarima juga od 45 do 65 kilometara na sat, a od večernjih sati i tokom noći sa udarima od 70 do 95 kilometara na sat.

Minimalna temperatura od 12 do 17, na sjeveru i sjeveroistoku do 20, a najviša dnevna od 14 do 18, na sjeveru i sjeveroistoku do 25 stepeni Celzijusovih.

U Republici Srpskoj i FBiH danas preovladava vjetrovito i oblačno vrijeme sa kišom, koja će biti obilnija u Hercegovini.

Temperatura u 13.00 časova: Bjelašnica sedam, Čemerno 11, Han Pijesak 13, Sokolac, Nevesinje, Kalinovik, Ivan Sedlo 14, Livno 16, Bileća, Grude 17, Sarajevo, Mrakovica 18, Trebinje, Široki Brijeg 19, Bugojno i Mostar 20, Šipovo, Rudo, Višegrad, Mrkonjić Grad, Srebrenica 21, Ribnik, Krupa na Uni, Bihać i Neum 22, Gradačac, Prijedor i Tuzla 23, Doboj i Sanski Most 24, Banjaluka, Srbac 25, Bijeljina 26 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 30. oktobra jutro će biti oblačno i kišovito, sa jačom kišom u južnim i zapadnim krajevima, dok će u Krajini doći do postepenog razvedravanja. Kasnije popodne i do večeri i u ostalim krajevima padavine prestaju uz djelimično razvedravanje. Vjetar umjeren i jak, južni popodne u slabljenju. Minimalna temperatura od 11 do 17, u planinama od osam, a najviša dnevna od 14 do 20, na zapadu i sjeveru do 23 stepena Celzijusova.

U srijedu, 31. oktobra, ujutro će biti pretežno vedro uz malu, a na istoku umjerenu oblačnost i svježije. Tokom dana pretežno sunčano uz lokalno malu ili umjerenu oblačnost, a prema večeri postepeno naoblačenje sa jugozapada i zapada. Minimalna temperatura od sedam do 12, u planinama od četiri, a najviša dnevna od 16 do 22, u planinama do 13 stepeni.

U četvrtak, 1. novembra, biće pretežno oblačno i uglavnom suvo, samo ponegdje uz slabu kišu u Hercegovini i centralnim predjelima. U noći ponegdje kiše može biti u Krajini. Minimalna temperatura od sedam do 13, na jugu Hercegovine do 15, a najviša dnevna temperatura od 16 do 22 stepena. U planinama do 14 stepeni Celzijusovih.

SRNA/RTRS