Istraživanje njemačkih naučnika u proteklih pet godina pokazalo je da fokusirano gledanje ženskog poprsja kod muškaraca pozitivno djeluje na srce i krvni pritisak, te smanjuje stres.

Muškarci koji “bulje” u ženske grudi deset minuta potrošiće jednak broj kalorija kao i oni koji se pola sata preznojavaju u teretani, tvrde naučnici.

Istraživanje njemačkih naučnika u proteklih pet godina pokazalo je da fokusirano gledanje ženskog poprsja kod muškaraca pozitivno djeluje na srce i krvni pritisak, produžava životni vijek, te smanjuje stres. Nakon deset minuta ovog “treninga” ubrzava se rad muškog srca što pojačava cirkulaciju, a to je zdravo za krvni pritisak i srčane probleme.

“Nema sumnje da je za muškarce zdravo gledanje u ženske grudi. Naše istraživanje upućuje da takva dnevna aktivnost od nekoliko minuta čak upola smanjuje rizik od infarkta i moždanog udara. Uvjereni smo da ako muškarci to nastave da rade konstantno, mogu produžiti svoj život od četiri do pet godina”, rekla je dr Karen Vedrbaj.

Izvor: Kurir