Član Glavnog odbora SDS iz Doboja Boris Jerinić kaže da dobojski SDS nije okrenuo leđa stranci, već da su pojedinci iz vrha stranke okrenuli leđa njima.

Rekao je i da je spreman na razgovor sa liderom stranke Vukotom Govedarcom o svemu.

– Okrenuli su leđa time što su nas pred početak sjednice dočekali transparenti i mala grupacija ljudi, očigledno huškački nastrojena protiv pojedinaca, odnosno protiv predsjednika Gradskog Obora SDS u Doboju Obrena Pterovića koji je imao najbolji rezultat u RS. I sam tok sjednice je bio usmjeren protiv predsjednika Gradskog odbora i novoizabranog poslanika koji je imao najveći broj pojedinačnih glasova u SDS i koji nijednim svojim potezom nije izdao stranku, niti je izašao iz nje, a bilo je niz optužbi na njegov račun. Najviše su disktuvali o Petroviću ljudi koji su u svojim opštinskim organizacijama imali ispod deset odsto glasova. O imenima neću, znaju se oni svi dobro. Politika gubitnika je htjela da prevlada politiku pobjednika – rekao je Jerinić za Srpskainfo.

On je rekao i da je na proteklim izborima Gradska organizacija iz Doboja pokazala kako se treba dobiti izbori.

– Svi su nas izdali koji su 7. oktobra izgubili. Da su svi pobjedili mi bi imali sada i većinu i predsjednika i člana Predsjedništva. Očigledno njima nije bitno da pobjedi SDS, već da sačuvaju svoje pozicije na čelu gradskih odbora i članova Glavnog odbora – rekao je Jerinić.

On je rekao da je stav dobojskog SDS da treba razgovarati sa svima i da su takav stav htjeli iznjeti na sjednici Glavnog odbora.

– Politika isključivosti nije politika. Ovdje se mora razgovarati sa svima. U kom pravcu će ti razgovori otići, to ne zavisi od nas, to zavisi od predsjednika stranke – rekao je Jerinić.

Dodao je i da je na Glavnom odboru bila stvorena atsmofera da neko hoće da smijeni Govedaricu, što uopšte, kaže Jerinić, nije bila namjera članova iz Doboja.

Srpskainfo