Osim tmurnih lica, zabrinutih govora i povišenih tonova, na posljednjoj sjednici Glavnog odbora Srpske demokratske stranke, održanoj u nedjelju, 28. oktobra, bilo je i duhovitih situacija, saznaje opcija.net.

Kako kažu izvori ovog portala, na skupu koji uopšte nije protekao u smirenoj atmosferi, kako se naknadno pokušava predstaviti javnosti, Milovan Bjelica je, u jednom momentu, kao argument za svoj stav da SDS treba da uđe u veliku koaliciju sa SNSD-om, iznio tvrdnju da je riječ o projektu koji ima podršku zvaničnog Beograda.

– Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka traže od nas da formiramo nacionalni blok sa partijom Milorada Dodika. Oni smatraju da je samo takav savez garancija da će se stabilizovati političke prilike u RS – rekao je Milovan Cicko Bjelica, potpredsjednik SDS-a i načelnik opštine Sokolac.

Na to je burno reagovao Dragan Mektić, jedan od glavnih predstavnika krila koje se protivi partnerstvu SDS-a sa SNSD-om i bilo kakvoj saradnji te dvije opcije.

– Kakav Aleksandar Vučić, neće nam valjda on i njegovi kriminalci određivati kakvu ćemo politiku voditi! Sve ću ja to pohapsiti – ljutio je poručio Mektić, koji je u dosadašnjem sazivu Savjeta ministara BiH bio na čelu resora bezbjednosti.

Na to je uslijedila reakcija iz sale u kojoj se održavao sastanak.

– Ali, Mektiću, kako ćeš ih pohapsiti, kada više nećeš biti ministar – glasno ga je upitao neidentifikovani član Glavnog odbora SDS-a, izazivajući opšti smijeh kolega na sjednici ovog tijela.

Jedini koji je ignorisao ovu upadicu bio je sam Mektić, dovršivši svoje oštro intonirano obraćanje kao da se ništa nije desilo.

Izvor: opcija.net/ATV