Beskrajna je, u ovom sluđenom svijetu, kolona licemjerja i siledžija – UEFA Srbima politički, doslovno politički, otima Kosovo, čini to otvoreno, bezobzirno i sa užitkom.
Čuj, UEFA izvan politike, malo sutra, zaboravlja li “Čeferinova ekipa” da se čast i vjera ne mogu oteti, već samo izgubiti, čak i kad sami sebe, kao bratija iz Niona, ubijedi da je pobijedila!
Tako je zastava sa mapom Srbija, priznata i u Ujedinjenim nacijama, na kojoj je ispisana poruka “Nema predaje”, što će reći “Kosovo je Srbija”, dospjela na crnu listu evropskih fudbalskih glavešina “zbog rasizma”, ravna bezmalo Hitlerovom kukastom krstu. Nije im dovoljno što su prekrđili svoj Statut i kad su primali takozvano Kosovo u zajednicu evropskih fudbalskih naroda. Sad se došlo dotle da poruke navijača Zvezde i Partizana (ističu je i jedni i drugi!), a ona glasi: “Nema predaje”, po automatizmu proizvode rigorozne kazne.
UEFA je nedavno kaznila Rumune zbog toga što su njihovi navijači skandirali “Kosovo je Srbija” na meču protiv Orlova u Bukureštu, ali sada će u problemu biti i bratske navijačke grupe iz Grčke i Rusije, koje redovno podržavaju svoje kolege isticanjem baš te zastave, koja govori ono što piše u dokumentima Ujedinjenih nacija.
Ko je tu lud!?
Gospodo iz UEFA, ugasite mržnju, ali mržnju, ovako: vaše (ne)vidljivo (ne)djelo pokazuje vašu stvarnu skrivenu namjeru. Tridesetih godina prošlog vijeka na otvaranju Olimpijskog stadiona u Berlinu fudbaleri Engleske, koji su sa reprezentacijom Njemačke učestvovali u tom ceremonijalu, nacističkim pozdravom poklonili su se Adolfu Hitleru. Šta je poslije bilo rekla je istorija! Englezi su tu svoju sramotu zataškavali i krili gotovo stotinu godina, ali je nisu mogli skriti, obznanjena je i vidio je cijeli svijet; kako ono narod kaže: “zaklela se zamlja raju da će se sve tajne da saznaju”.
I tako!
Svaka sila, pa i u UEFA, zna pravu istinu o Srbiji i Kosovu, ali je neće, ili ne smije, svejedno, da kaže; zato ju je davno napisao slavni Njegoš – “kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovječnošću”.
Nasilje je bilo i ostalo oružje glupana!
Opet genijalni Njegoš: “na groblju će iznići cvijeće za daleko neko pokoljenje…”
Kosovo jeste Srbija!