Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je veliki događaj večeras u Banjaluci predstavljanje treće knjige proslavljenog srpskog režisera i autora Emira Kusturice pod nazivom “Šta mi ovo treba”.

Dodik, koji je večeras prisustvovao promociji, ocijenio je da Kusturica u tom djelu iznosi vrijednosti i stavove u vezi sa savremenim trenutkom.

– Savremeni život povezuje sa istorijom, koja se ovdje čini kao da se ponavlja. Bilo je divno prisustovati ovakvoj književnoj večeri i čuti tako eminentne izlagače – rekao je Dodik za RTRS.

Knjiga “Šta mi ovo treba” poznatog srpskog režisera Emira Kusturice predstavljena je večeras u Vijećnici Banskog dvora, a autor je poručio da tehnologija svaki dan napreduje, ali da knjige ostaju.

Na promociji ove knjige, u kojoj je zastupljeno “sve” – od emocija, sudbina, drame, ličnosti, ideja, stavova i polemike, osim autora, govorili su i književnici Matija Bećković i Ranko Risojević, te izdavač Manojlo Vukotić.

Promociji Kusturičine knjige prisustvovale su brojne zvanice iz javnog, političkog, društvenog i kulturnog života Banjaluke i Srpske.

SRNA/Srpskainfo