Građanski crnogorski pokret URA došao je do snimka na kojem se, kako navode u saopštenju, vidi skandalozno prekoračenje sile policijskih službenika prilikom racije u Ulcinju u junu prošle godine.

Kako dodaju, u snimku koji su proslijedili medijima vidi se demonstracija sile policijskih službenika i njihova neprofesionalnost, ali i potpuno ogoljava sistem zasnovan na strahu i represiji, piše Antena M.

“Policijski službenici su te večeri na građane koji nisu pružali otpor prekoračili upotrebu sile, kao i u mnogim situacijama do sada. Sa snimka se vidi animalno iživljavanje nad građanima koji ne pružaju otpor”, saopštili su oni.

Dodaju i da dvojica policijskih komandira koji su te večeri predvodili akciju i danas rade u Upravi policije i zahtijevaju njihovo hitno razrješenje i sankcioniranje.

Kako pišu crnogorski mediji, zbog ovih racija prošle godine protestovali su i Ulcinjani, predvođeni političkim i opštinskim čelnicima.

Oni su tada tvrdili da se policija neprimjereno ponašala i lakše povrijedila nekoliko osoba. Među onima koji su maltretirani bio je i jedan američki državljanin.

Nakon toga, iz Uprave policije je saopšteno da su službenici Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, radi pronalaska bezbjednosno interesantnih osoba u Ulcinju, izveli pojačanu kontrolu u ugostiteljskim objektima, a tom prilikom su priveli tri osobe koje su tražili zbog napada na policajca.

“Ukoliko se ispostavi da je bilo koji policijski službenik prilikom policijskih aktivnosti prekoračio svoja ovlaštenja, prema njemu će biti poduzete mjere i radnje radi sankcioniranja takvog ponašanja”, poručeno je tada iz Uprave policije.
ATV