Politički analitičar Aleksandar Pavić izjavio je da je dezinformacija to što je američka Centralna obavještajna agencija u svom izvještaju navela da je tokom rata devedesetih godina prošlog vijeka na Kosmetu protjerano 16.000 Srba i 800.000 Albanaca.

Pavić je Srni rekao da se “CIA bavi dezinformacijama”, da im je u opisu posla obaveštajni rad i da vrlo dobro znaju da je više od 200.000 Srba protjerano sa Kosova i Metohije i da nije protjerano 800.0000 Albanaca.

Prema njegovim riječima, ta dezinformacija je svjesno plasirana laž da bi opravdali etničko čišćenje koje su njihovi saveznici teroristi i bivši teroristi iz OVK sproveli na Kosovu i Metohiji.

“CIA time pokazuje da su priče o nekim lepim željama i voljom za poboljšanjem odnosa između američkih vlasti i Srbije i uopšte Srba samo prazna priča. Ovo je bukvalno jedan nastavaka informaciong rata koji oni vode protiv nas”, rekao je on.

Pavić je ukazao i na odgovornost CIA za dešavanja na Kosovu i Metohiji tokom devedesetih godina prošlog vijeka.

“Ne bi ni bilo etničkog čišćenja uopšte da se oni nisu umešali u antiterorističku akciju koju je sprovodilo Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije na Kosovu i Metohiji, niti bi sada BiH bila vodeća tranzitna zemlja za heroin, niti bi Kosovo bilo glavna tranzitna tačka za heroin koji dolazi iz Avganistana i onda ide u zapadnu Evropu”, rekao je on.

Pavić je dodao da su za sve to “oni odgovorni” i da sada žele da krivicu svale na Srbiju, odnosno “da izmjeste krivicu sa sebe jer su oni glavni krivci za destabilizaciju cijelog regiona, za patnje ljudi, za etnička čišćenja i za kriminalizaciju regiona”.

Beogradske “Večernje novosti” danas su navele da to što CIA u svom izvještaju samoproglašeno Kosovo tretira kao državu i navodi da je tokom rata devedesetih godina prošlog vijeka na Kosmetu protjerano 16.000 Srba i 800.000 Albanaca, liči na holivudsku kinematografiju jer se pogrom Srba naziva sukobom.

SRNA/RTRS