Nova srpska demokratija ocijenila je da je danas u Crnoj Gori “svako ko je ubijao Srbe poželjan, a nepoželjni su srpski intelektualci”.

Reagujući na zabranu ulaska u Crnu Goru za više srpskih intelektualaca, među kojim su akademik Matija Bećković i istoričar Čedomir Antić, iz ove partije je ocijenjeno da bi crnogorske vlasti na spisak nepoželjnih Srba stavile i kralja Nikolu da je ostao da počiva u Italiji.

“Sa druge strane kao poželjne imamo Keljmendija, Čekua, Tačija i Haradinaja. Stipe Mesić je počasni građanin Podgorice, Titu se diže spomenik. Oni koji su ubili najviše ljudi iz Crne Gore, poput Tita, koji je odgovoran i za ubistvo oca Matije Bećkovića, i oni koji su podržavali politiku mučenja vojnika iz Crne Gore u logoru Lora u posljednjem ratu, poput Mesića – imaju svoje mjesto u duhovnom biću današnje države”, naveo je portparol NSD-a Marko Kovačević.

On je za portal IN4S rekao da danas u “Crnoj Gori svoje mjesto imaju albanski narko-dileri, kao i teroristi sa Kosova i Metohije koji su ljudima porijeklom iz Crne Gore tamo vadili organe i njihovim tijelima punili masovne grobnice”.

“Svako ko je ubijao Srbe, poželjan je danas u Crnoj Gori, a nepoželjni su srpski intelektualci”, istakao je Kovačević.

Upitao je šta bi kralj Nikola, čija je politička i nacionalna ideja bila najbliža onome što trenutno zastupa NSD, rekao na to da vlasti zabranjuju ulazak Bećkoviću, koji je iz Rovaca, u tu zemlju.

“U zemlju koju su proslavili i kralj Nikola i Matija Bećković. Takođe, i svi oni intelektualci koji su dosljedni nauci kada sagledavaju istoriju Crne Gore, poput Čedomira Antića ili Aleksandra Rakovića, nisu poželjni u današnjoj Crnoj Gori, koja ne želi da zna išta o sebi i koja se krije u imaginarnim sukobima i epskim bitkama iz 1918. godine kojih nije bilo”, naglasio je Kovačević.

Crnogorska Uprava policije zabranila je ulazak u Crnu Goru za više srpskih intelektualaca, među kojim su akademik Matija Bećković i istoričar Čedomir Antić, uz obrazloženje da “ugrožavaju nacionalnu bezbjednost Crne Gore”, prenosi Dan.

SRNA/RTRS